Vad händer om det kokar över på en bänkfläkt från BORA?

,

Ja, vad händer om det kokar över på en bänkfläkt från BORA? Eller om du spiller mat eller vätska i den integrerade fläkten?

Detta är något av det första du tänker på när du hör talas om BORA för första gången. Därför är ”vad händer om det kokar över?” en av de frågor som vi oftast svarar på.

Det korta svaret

Ingenting händer om det kokar över i kastrullen eller om du spiller ner i fläkten.

Vi ska förklara varför här. Varför BORA bänkfläkt är världens enklaste fläkt att rengöra. Och varför det säljs miljontals BORA-enheter i över 60 länder runt om i världen.

Rakt in i diskmaskinen

Detta gäller alla BORA:s bänkfläktsmodeller:

Precis under fläktgallret sitter ett fettfilter. Fettfiltret är inte bara ett utmärkt sätt att fånga upp allt matfett och all fettos som sugs in i fläkten. Det innehåller nämligen också en vätskebehållare.

Det geniala är att både filtret/vätskebehållaren och fläktgallret lätt kan lyftas ut. De kan sedan diskas i diskmaskinen.Så lätt och bekvämt rengör du BORA bänkfläkt

Om det kokar över på en bänkfläkt från BORA …

Du har säkert upplevt att pastan eller den varma chokladen kokar över. Det är förstås tråkigt, men det kan hända även den bästa.

Vätskan rinner åt alla håll. Till följd av detta kommer en del också att rinna ner i fläkten. I de flesta fall kommer behållaren på fettfiltret vara stor nog att rymma vätskan från en vanlig överkokning.

Om du har oturen att spilla ännu mer, så sitter det även ett kärl under fettfiltret som rymmer mer än tre liter. I de flesta fall kommer det vara tillräckligt att torka kärlet med en fuktig trasa, men du kan också ta av det och skölja det.

 

Endast solida och äkta material

BORA använder bara solida och hållbara material. Materialen tål en ordentlig smäll.

Kraftigt fettfilter i rostfritt stål

De fettfilter som används i BORA:s produkter är A+-märkta och fångar upp cirka 98 % av allt fett som sugs in i fläkten. Lita på oss när vi säger att det är mycket fett. Det är allt det fett du annars skulle behöva torka bort från olika ytor.  Fettet du tvättar ur håret och kläderna.  Allt det fett du är välbekant med om du har en traditionell köksfläkt. Med BORA bänkfläkt hamnar allt detta fett i fettfiltret. Det innebär att både du och ditt kök förblir lika rena, även efter att du har stekt bacon.

Det enda som är smutsigt är fettfiltret. Därför består BORA:s fettfilter av flera lager rostfritt stål. Därmed kan du diska det oändligt många gånger i diskmaskinen, utan risk för rost eller förlorad effekt.

Ja, vad händer om det kokar över på en bänkfläkt från BORA?

Lock som tål ”allt”

Fläktlocken från BORA har olika design. Det varierar från modell till modell. Det de dock har gemensamt är kvaliteten och att de är lätta att hantera. I moderna kök kan det gå vilt till – och vitvaror bör kunna tåla tuff behandling och värme.

BORA använder en kombination av rostfritt stål, hårdplast av den typ som används i medicinsk utrustning och DLC – Diamond Like Carbon. Alla delar är lätta att hantera och tål maskindisk, kontakt med varma grytor och vassa föremål etc.

 

Ren fläkt

BORA har världens enklaste rengöring. Hur ofta rengörs en gammaldags köksfläkt? Med BORA är det extremt lätt att köra allt i diskmaskinen. Detta innebär att BORA-ägare har extremt rena köksfläktar.

Boras grundare, Willi Bruckbauer, ger dig de senaste kökstrenderna. 2019_bora_pure_puedj_grønn

Lång historia

Vi pratar ju fortfarande om vad som händer om det kokar över på en bänkfläkt från BORA. Ytterligare information som vi gärna vill dela med oss av är att vi har arbetat med BORA bänkfläktar i många år. Och vi har aldrig hört talas om en BORA som har förstörts av spill i fläkten!

Inga skador uppstå på elektroniken då luftströmmen leds utanför elektroniken.

 

10 års tekniskt försprång

BORA har tillverkat bänkfläktar sedan 2007. De har 10 års tekniskt försprång gentemot konkurrenterna. Dessutom har du en annan säkerhet som BORA-kund: BORA håller endast på med bänkfläktar. De har varken dammsugare eller kylskåp i produktportföljen. Till följd av detta har de 100 % fokus på bänkfläktar. 100 % fokus på att avlägsna rester från matlagning så effektivt och tyst som möjligt.

Downdraft med 10 års försprång

Bäst i test

BORA:s egen forsknings- och utvecklingsavdelning kallas för centrum för innovation. Där har de bara ett mål i sikte! BORA ska vara bäst. Bäst på fläkteffekt, säkerhet, induktion, rengöring, bullernivåer. Bäst på solida material, miljöhänsyn, filtrering av lukt och fett.  Dessutom bäst på rörledningar, ventiler och användarvänlighet. Ja, vi skulle kunna fortsätta, och bäst har BORA varit sedan 2007.

Därför har BORA också utsetts till bäst i test och är marknadens mest prisbelönta och välrenommerade varumärke.

Vi hoppas att du fick svar på din fråga. Vad händer om det kokar över på en bänkfläkt från BORA?
Om du har fler frågor får du gärna ta en titt på vår BORA downdraft FAQ-sida.

Du kan också kontakta en av våra hundratals BORA-återförsäljare över hela Skandinavien!