Vad är BORA bänkfläktar? – Slutet för fläktkåpor?

Vad är BORA bänkfläktar?
BORA förenar fysiska lagar och god estetik samtidigt som man erbjuder lyxig design och högkvalitativa bänkfläktar som kan integreras i alla typer av bänkmaterial, t.ex. trä, sten eller rostfritt stål. Den tekniska utrustningen är diskret gömd i bänkskåpens sockel så att man inte förlorar förvaringsutrymme.

Detta ger större frihet att designa bra kökslösningar utan den begränsning som en fläktkåpa skapar. BORA:s bänkfläktar kan lätt plockas isär och alla delar kan maskindiskas.

 

En revolutionerande fläkt-teknik

BORA bänkfläktar har en revolutionerande fläkt-teknik som suger ut ångan direkt från spishällen. BORA är effektivare än konventionella kökskåpor eftersom den utnyttjar en enkel och grundläggande fysisk princip: Ånga stiger med en hastighet på en meter i sekunden, medan BORA spishällsfläkt suger ut ånga i nedåtgående riktning med en hastighet på 4 meter per sekund. Resultatet är att ånga och matos omedelbart sugs ut så att luften i köket förblir ren och frisk, och varken hår, kläder eller köket luktar matos.

Fysiskt sett är det lättare att avlägsna ånga direkt från spishällen. BORA utsugsfläkt skapar en horisontell luftström som suger med sig 100 % av ångan från kastruller och stekpannor. Detta förhindrar att varm, fet ånga och obehaglig lukt sprider sig i rummet, något som ofta är fallet med utsugskåpor.

Vad är BORA bänkfläktar?

Sju fördelar med bänkfläktar från Bora:
1. Matlagning utan lukt
2. Energibesparande (max. 400 m³/t istället för ca 1 000 m³/t)
3. Tystgående (max. 54 dB eftersom fläkten inte sitter rakt framför huvudet)
4. Lätt att rengöra (utsugsventilens tre delar kan maskindiskas)
5. Exklusiv, prisbelönt design (Red Dot 2012) – tillverkad i solida material som rostfritt stål
6. Senaste nytt inom köksarkitektur: flexiblare placering och rumsanvändning
7. Fri sikt och öppet för samtal i ett dynamiskt kök

Dessutom är BORA-systemet tystgående. Även vid fullt är ljudnivån bara 54 decibel. Som jämförelse kan sägas att stekande kött har en ljudnivå på ca 70 decibel. Det gör att BORA-systemet är perfekt för moderna, öppna kökslösningar och vardagsrum eftersom fläkten bara skapar ett lågt bakgrundsljud.

BORA bänkventilation har utvecklats av Willi Bruckbauer, grundare och vd för BORA Lüftungstechnik GmbH. De ofta monstruöst stora fläktkåporna har irriterat honom i årtionden. ”Fläktkåpor är egentligen bara spisbelysning till överpris, och jag ville ersätta dem med ett mycket effektivare system”, säger den självanställde snickarmästaren för att förklara hur han fick idén till den här köksrevolutionen – BORA bänkfläktar.

 

140123_BORA_Willi_Bruckbauer_Final - (9)Mindre2

Willi Bruckbauer

 

  • Kontakta oss!

    Vi ser fram emot att besvara dina frågor.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.