Chef får Kinderägg-känsla av BORA bänkfläktar

,

Chef Odd Ivar Solvold hade inte tänkt sig att byta köksfläkt, men efter en del Google-sökningar och ett par videor blev han fascinerad och sedan övertygad. Idag har Odd Ivar Solvold en BORA Professional installerad i sitt kök hemma i Sandefjord och chef Odd Ivar får Kinderägg-känsla av BORA bänkfläktar.

När han har goda vänner på besök visar han stolt upp sin BORA Professional och berättar att han njuter lite extra när han ser avundsjukan lysa i deras ögon. Samtidigt anser han att det är viktigt att få fram hur bra produkten är.

Odd Ivar har BORA Professional med två bänkfläktar, två zonfria induktionshällar och en gashäll. På grund av kökets utformning valde han kolfilter istället för att skicka ut luften. Kolfiltret sitter i sockeln och innehåller 8,5 kilo aktivt kol som jobbar effektivt med att rensa luften och avlägsna den lukt som vanligen uppstår vid matlagning. Här sparar man också energi genom att rena luften inne i huset istället för att skicka ut all varm luft. Han har jobbat med bänkventilation förut, men tycker att BORA skiljer ut sig tack vare den höga effekten. Och han lyfter fram flera fördelar som gör lösningen optimal.

Ørjan Johannessen og Odd Ivar Solvold demonstrer BORA for Eva.

Chef får Kinderägg-känsla av BORA bänkfläktar

”Först och främst blev jag fascinerad av att den var så enkel i utförandet och att ytan blev så ’ren’. Att inget stack upp och tog plats. När jag såg hur hög effekten var blev jag imponerad och nu kan jag bekräfta att det stämmer.

Jag kan steka på fyra plattor samtidigt och den suger ut nästan allt os oavsett hur mycket jag steker. Så det är helt enkelt BORA-effektiviteten som är det riktigt unika, men alla fördelar ger mig en slags Kinderägg-känsla. Aldrig förr har jag kunnat steka på så hög värme och få bort stekoset på ett så enkelt och elegant sätt.”

 

BORA har definierat och renodlat sju tydliga fördelar:

1. Matlagning utan lukt – dokumenterat 99,7% effekt
2. Energibesparande (max. 400 m³/t istället för ca 1 000 m³/t)
3. Tystgående (max. 54 dB eftersom fläkten inte sitter rakt framför huvudet)
4. Lätt att rengöra (fläktens tre delar kan maskindiskas)
5. Exklusiv, prisbelönt design– tillverkad i solida material 
6. Senaste nytt inom köksarkitektur: flexiblare placering och fri köksdesign
7. Fri sikt och öppet för samtal i ett dynamiskt kök

Men Odd Ivar tar upp ytterligare en fördel och det är värmen som kommer från traditionella spishällar. BORA-fläkten drar ner os, ånga och lukt, men avlägsnar också all den värme som stiger upp i ansiktshöjd och ger därmed kocken en behagligare arbetsmiljö.

Ørjan Johannesen peker på BORA Professional

Odd Ivar Solvold är tre gånger Norgemästare och är coach för Ørjan Johannesen som vann Bocuse d’Or 2015.

 

Vill du veta mer om BORA Professional bänkfläkt eller se den live och få en demonstration, besök av våra BORA återförsäljare.

 

 

  • Kontakta oss!

    Vi ser fram emot att besvara dina frågor.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.