Rena och solida material i vitvaror

,
Illustration till svensk BORA-katalog

Rena och solida material i vitvaror. Ett modernt hem består av så mycket teknik att vi lätt blir sårbara för fel och brister. Att jämt behöva ringa in servicepersonal eller i värsta fall byta ut föremål som går sönder är inte en vardag vi önskar oss. Är det inte fantastiskt när saker och ting bara fungerar?

Och vi dessutom kan värna miljön? Världens sopberg växer och vi måste tänka långsiktigt när vi investerar i vitvaror. Det är slut på den tiden då vitvaror kunde ha en begränsad livslängd. Världen tål det inte. Därför är det bättre för alla om man köper lite bättre kvalitet, även om det kostar lite mer.

 

Vad är då viktigt att veta om materialet i nya vitvaror?

  1. Kan lösa delar diskas i diskmaskinen?
  2. Är de lätta att hantera? Vikten är faktiskt viktig eftersom du ska hantera delarna varje dag.
  3. Tål de oöm hantering?
  4. Är de naturliga och hållbara?

BORA-hällar med integrerad fläkt är kvalitet och miljöhänsyn det viktigaste. Här är några exempel.

 

DLC – Diamond-like Carbon

DLC är Diamond-like Carbon som är en amorfisk kolbaserad beläggning. DLC är lika hårt som diamant, lika lätt som kol och förlänger ett ytskikts livslängd med upp till 100 år. När det läggs på hårdplats är miljövinsten uppenbar. BORA:s svarta metalldetaljer är belagt med DLC som tål ”allt” och därmed har i princip obegränsad livslängd.

Rent rostfritt stål

Rent rostfritt stål kan diskas i diskmaskinen om och om igen utan att det slits eller rostar. Det är ett rent naturmaterial och gör BORA:s fettfilter och lösa delar både tvätt- och hållbara. Aldrig slit och släng med BORA:s fettfilter. Några leverantörer marknadsför fettfilter i metall, men metall är inte nödvändigtvis rostfri – se till att dubbelkolla detta.

 

Lätthanterligt eller solid

Det är självklart en fördel om vitvarorna man köper tål användning, men emellanåt kan slitaget bli högt i ett kök som är fullt av tunga och hårda verktyg och grytor. En kombination av solida och hållbara material är bäst i fråga om livslängd. Här använder BORA DLC på ett mycket smart sätt.

Det hela är ju en balansgång mellan hur lätta materialen är att hantera och hur solida de är.  Ja, delar av exempelvis gjutjärn är självklart mycket solida. Men är de också lätta att rengöra och bära omkring på varje dag? Gjutjärn är ju både tungt och rostar lätt i diskmaskinen. BORA:s lösa delar är superlätta att hantera utan slitage och utan att verktyg eller muskler behöver användas.

 

Slutsats: Rena och solida material i vitvaror

Tänk gärna praktiskt men också på miljön och kvaliteten när du ska köpa vitvaror till ditt kök!
Det är bara BORA som specialiserar sig på bänkfläktar och har den unika BORA-tekniken!

xxx

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.