Rengöring av köksfläkt är lätt med BORA downdraft

Rengöring av köksfläkt

Gör du som nästan alla andra  och ger köksfläkten en rejäl omgång bara ett par gånger om året? Eller kanske bara när någon av glödlamporna behöver bytas? Eller i alla fall så pass sällan att du hinner glömma hur man tar loss delarna för att göra rent dem? Oroa dig inte – du är inte ensam!

DOWNDRAFT MED 10 ÅRS FORSPRING - BORA ventilationshåndbog

BORA X Pure downdraft är testvinnar 2021

Men visst hade det varit perfekt att ha en köksfläkt som är superenkel att göra ren? Att kunna använda köksfläkten utan att få en släng av dåligt samvete? Och att kunna använda den och samtidigt veta att den är skinande ren? Eller att rören på baksidan är rena och fina de också. Inget motbjudande lager av stelnande fett – och inga kväljande lukter.

Varför är det viktigt att rengöra köksfläkten?

Och det är mycket viktigt att fettfiltret är rent! Ju mer fett som ansamlats i fettfiltret, desto sämre effekt har fläkten. Dessutom är det ju rent ut sagt äckligt! Och om fläkten är full av fett, kommer det ju att droppa ner i grytorna igen vid uppvärmning.  En tredje orsak till varför fläkten ska hållas ren är brandfaran – men det gäller endast överhängande fläktar. Läs mer i nästa avsnitt!

BORA bänkfläktar är så enkel att rengöra att det snabbt blir en vana. När du stängt av spisen kan du superenkelt ta loss locket och fettfiltret och helt enkelt lägga in dem i diskmaskinen. Varje dag? – Ja, eller i vart fall en gång i veckan!

I BORA används uteslutande de bästa råmaterialen vilket gör att de tål daglig användning och rengöring bättre än någon annan fläkt. Fettfiltret består av flera lager rostfritt stål så att inga fettpartiklar ska slippa igenom, och så att du kan diska det om och om igen i diskmaskinen på hur högt gradtal du vill.

BORA Pure benkeventilator - vask fettfilter og løse deler i oppvaskmaskinen

Filtret och gallret från BORA Pure bänkfläkt i diskmaskinen

 

Att rengöra köksfläkten: BORA bänkfläktar

  • Det renaste alternativet
  • Delarna är lätta att ta loss, du bevöver inga verktyg
  • De lösa delarna diskar du i diskmaskin
  • Alla delarna är tillverkade av de allra bästa materialen

 

Att rengöra en köksfläkt av konventionell typ

Har du en riktigt gammaldags köksfläkt eller någon variant av en sådan som hänger ovanför spisen är det lika viktigt att hålla dessa rena som när det gäller en bänkfläkt.

De köksfläktar som är monterade ovanför spisen riskerar att fatta eld om det skulle börja brinna i någon av grytorna. Och ju mer fett  i fläkten, desto lättare tar det fyr. En brand av denna typ sprider sig lätt via ventilationsanläggningen.

Slutsats rengöring av köksfläkt

Det är alltså mycket viktigt att göra rent fläkten ofta.
Då är det bra att ha en fläkt som är lätt att hålla ren!

Bora professional downdraft fettfilter till bänkfläkt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vad är BORA bänkfläktar? – Slutet för fläktkåpor?

Få 10 års försprång!

Frågar om BORA?

Filmen visar rengöringen av olika BORA bänkfläktar – nypa ut filtret, tvätta i diskmaskinen och sätt dem på plats.
Så enkelt!