I denna artikel fokuserar vi på sådant som är viktigt att tänka på när man väljer bänkfläktar.
10 års försprång kan vara en viktig faktor.

Många tror att om ett par år kommer den traditionella köksfläkten med sin kåpa över spisen att vara en förlegad lösning och helt ute. Det gör det viktigt att kunna ha överblick över det snabbt växande bänkvfläkt-utbudet. Vad är det man ska titta efter när man väljer köksfläkt?

BORA X Pure bänkfläktar downdraft - Få 10 års försprång

BORA arbetar kontinuerligt med att utveckla tekonolig.  BORA X Pure bänkfläkt lanserades våren 2020 och är testvinnar i 2021.

 

En bänkfläkt är nämligen inte alltid en bra bänkfläkt

BORA är centrum för innovation og har utvecklat bänkventilationslösningar sedan 2006 och är de som tog fram den teknik som används i dagens downdraft-system. BORA är specialister på bänkfläktar, det är företagets enda verksamhetsområde. Vi kan lugnt säga att BORA bänkfläktar har mer än 10 års försprång.

Du ser och vet BORAs försprång när det gäller teknik, design, funktionalitet, ljudnivå, materialval, användarvänlighet – ja, kort sagt in i minsta detalj.

Endast från BORA:

 1. De största tillagningszonerna. Alla BORA-modeller utnyttjar BORA-ventilationen optimalt så att man får plats med 4 stora kastruller/stekpannor.
  BORA X Pure bänkfläkt, BORA Classic 2.0 og BORA Professional mäter de flexibla kokzonerna t.ex. 23 x 23 cm.
 2. De bästa och mest hållbara materialen –. BORA är den enda bänkventilationen med ett fettfilter helt tillverkat i rostfritt stål. Det gör att det tål att diskas i maskin – dag efter dag. Detta beror på att vissa delar är förstärkta med en speciell beläggning DLC, som även används inom medicinteknik och på motorteknologiområdet.
 3. Effektivast. BORA är specialister och BORA är originalet inom bänkfläktar.  Eftersom företaget var först med bänkventilationstekniken och innehar 63 patent på downdraft- och spishällsteknik. BORA har en stor forsknings- och utvecklingsavdelning som uteslutande ägnar sig åt luftströmning och innovationer inom downdraft. Detta är ett av resultaten av BORAs stora försprång på detta område och visar sig i en unik effektivitet.
 4. Levereras med BORAs egna rör/imkanaler – ECO tube – som är minst 20% ”snabbare” än konkurrerande ventilationsrör. Rören levereras med fläkten, som ett kompett fläktsystem och gör installationsarbetet så mycket enklare.BORA bänkfläktar
 5. Hjälp, garantier och service – Det kommer nästan inte reklamationer alls på BORAs produkter, trots att fler än 60 länder säljer BORA. Är något fel får du hjälp. Behöver du ritningar, så får du det. Du får BORA endast genom auktoriserade BORA-återförsäljare – så att du alltid får bästa möjliga hjälp och service.
 6. Miljöhänsyn. Energibesparande, energiklass A++ BORA kompromissar aldrig med varken kvalitet eller miljöhänsyn.
 7. Exklusiv, prisbelönt design: BORA är det mest prisbelonta varumarke.
 8. Du kan kan planlimma eller fälla in. Välj mellan kolfilter och recirkulation eller frånluftsystem.
 9. Utnyttjar hela djupet i skåp och lådor – kompaktmodellerna har inga rör på baksidan.
 10. Flera modeller i flera prisklasser.

Släpp in framtiden i ditt kök – med kvalitetsgaranti.

Frågar om BORA?

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.