Teppanyaki-grill: Det roliga sättet att steka på

,
Nærbild på BORA downdraft teppanyaki-grill

Att steka på en teppanyaki-grill är både annorlunda och kul. En saftig biff, en aromatisk fisk eller spröda grönsaker – BORA Teppanyaki-häll, tillverkad av 9 500 gram rent rostfritt stål, är den perfekta lösningen om du vill steka på ett kreativt sätt. Stekplattan är bra att arbeta med och tack vare den extra djupa designen (54 cm) kan du steka upp till 8 biffar samtidigt. Har du barnkalas kan du steka 4 pannkakor samtidigt.

Optimal värmedistribution

Maxstyrkan ligger på 5,2 kW, vilket gör att biffarna får en spröd yta och blir rosa och möra på insidan. Du kan faktiskt steka 8 kilo kött i ett stycke utan problem.

Stekhällen är tillverkad i ett stycke och i rent rostfritt stål, helt utan skarvar. Detta säkerställer optimal värmedistribution och att värmen håller sig. Teppanyaki-hällen är indelad i två zoner, man kan t.ex. välja att steka på den ena zonen och värma på den andra. Om man har samma värme på bägge zonerna fördelar sig värmen och du kan steka stora köttstycken eller en hel fisk på jämn värme.

 

Aromatisk och saftig smak

Den här typen av matlagning med teppanyaki ger aromatisk och saftig smak och passar också för dem som föredrar sund och kalorifattig mat. Du kan till exempel sprödsteka grönsaker på 250 graders värme under väldigt kort tid. Dessutom behåller man både vitaminer och mineraler samtidigt som färgen och smaken blir fantastisk.

Enkel rengöring

BORA Teppanyaki rengör du lätt: Häll ett 1/2 glas vatten på den varma hällen och skrapa av resterna med en stekspade i metall. För att få bort de värsta resterna kan du droppa saften av en citron över Teppanyakin eller använda några droppar ättika. Tack vare de rundade kanterna är det lätt att avlägsna smårester med hushållspapper. Med andra ord slipper du diska en stor stekpanna.

 

Grilla inomhus med BORA bänkfläktar tepangrill

Teppanyaki-grill finns för BORA Classic bänkfläkt och för BORA Professional bänkfläkt.

 

 

Enkel rengöring

 

 

  • Kontakta oss!

    Vi ser fram emot att besvara dina frågor.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Läs mer om teppanyaki grill