GRILLA inomhus med BORA bänkfläkt tepan-grill

, ,
Nærbild på BORA downdraft teppanyaki-grill

Att grilla tillsammans i köket? En önskedröm?  Nej, med Tepan-grillen i rostfritt stål i downdraftsystemen BORA Professional 3.0 bänkfläkt och BORA Classic downdraft går drömmen i uppfyllelse. Och det 365 dagar om året! Med marknadens mest effektiva och tysta bänkfläkt från BORA behöver du inte oroa dig för fett eller lukten av mat i huset. Så GRILLA inomhus med BORA bänkfläkt tepan-grill – 365 dagar om året!

 

Bild av en som griller kjøtt innendørs på BORA bänkfläkt teppanyaki. Ånga dras ner i bänkfläkten.

Genialt bra: BORA Tepan-grill i rostfritt stål förverkligar dina drömmar om å GRILLA inomhus med BORA bänkfläkt tepan-grill

 

Mångsidigheten hos den inbyggda BORA teppanyaki-grillen är imponerande. Den generösa stekplattan, som väger 9 500 gram är tillverkad av borstat rostfritt stål, och här kan du bland annat tillaga kött, fisk och skaldjur, vegetariska rätter, ja till och med pasta eller kaiserschmarrn, österrikiska dessertpannkakor, med fantastisk precision .

 

Filmen är en amatörinspelning från Engebretsens BORA Showroom i Oslo – bullret från köttet på tepan-grillen dränker ut ljudet från fläkten.

BORA teppanyaki-grill har två separata och steglöst reglerbara grillzoner. Effektnivån är så kraftfull att du till och med utan problem kan grilla även en hel stek på 8 kg. Effekten är som en bra utomhusgrill. Ja, kanske bättre eftersom värmen är mer kontrollerad och korrekt.

Grillen är dessutom väldigt lätt att rengöra, vilket är väldigt skönt.

Läs varför BORA teppanyki är socialt, hälsosamt och roligt här!

GRILLA inomhus med BORA bänkfläkt tepan-grill

Framgångarna för denna superaktuella grillningsmetod uppmuntrade BORA att ge ut en tepankokbok.

Här har man låtit fem erfarna och framstående kockar presentera raffinerade recept och ge personliga tips: Ivana Frank, Veronika Lutz, Thomas Faber, Werner Raith och Armin Alexander Auer avslöjar hur du i en handvändning lyckas med bland annat saftigt kött, mjäll fisk och krispiga grönsaker. Grillrecepten omfattar ett brett spektrum, här hittar du allt från svart risotto med kräftor och grissini och tofuröra till mangosorbet-cookie-sandwichar. Raffinerade njutningar som du kan överraska dina nära och kära med.

Eller ännu trevligare; laga mat med dem.

Bilde av BORA Classic 2.0 benkeventilator med fleksibel induksjonstopp og teppanyaki - Hva skjer dersom det koker over på en BORA benkeventilator?

Sugen?

Tack vare BORA är grillsäsongen inte längre väderberoende. Och alla grillälskare som gillar att experimentera lite kommer snart att upptäcka att inget är omöjligt på Tepan-grillen. Och du kommer att upptäcka att du kan ta din mat till helt nya höjder och smaker.

En försmak hittar du här – längre ner på sidan:

PS – Om du vill grilla inomhus året runt med induktionshällarna BORA Pure eller BORA X Pure bänkfläkt – har vi lösningen. Vi säljer högkvalitativa grillpannor i vår BORA webbutik som är särskilt väl lämpade för detta.

 

Lika läckert som enkelt: På Tepan-grillen av rostfritt stål kan du tillaga både biffar och tillbehör samtidigt.

 

Oppskrifter til teppanyaki-grill

Bilde av boken: innendørs grilling med BORA downdraft

Låt dig inspireras av denna ovanliga kokbok och utforska mångfalden av möjligheter som BORA Indoor-grillarna erbjuder. Fem mästerkockar avslöjar sina favoritrecept med steg-för-steganvisningar. Och inte nog med det – du får även ta del av deras bästa tips i köket. Beställ nu online!

Kaiserschmarrn – österrikiska dessertpannkakor

 

Förberedelser: 15 minuter
Tillagning: 30 minuter
För 4 personer

200 g dinkelmjöl
1 nypa havssalt
220 ml havremjölk
5 ägg (medelstora)
60 g rårörsocker
2 tsk skirat smör
30 g romrussin
2 msk florsocker (helst av rårörsocker) plus lite att pudra över
Två tsk smör
2 msk brun rom

Tillsätt dinkelmjöl, salt och mjölk i en stor skål och blanda till en tjock smet. Denna grundsmet måste få svälla i minst 45 minuter! Separera 3 ägg: Lägg de 3 äggvitorna i en separat skål medan du tillsätter äggulorna samt 2 hela ägg i smeten som står och sväller – utan att röra runt! – och låt stå.

Vispa äggvitorna i matberedaren (eller med en elvisp) till en glansig marängsmet samtidigt som du tillsätter sockret lite i taget. Sätt Tepan-grillen på 200 grader och fördela med Tepanskrapans plana undersida 1 tsk skirat smör jämnt över Tepan-grillen. Vispa smeten väl med äggen, vänd sedan försiktigt ner marängsmeten lite i taget så att pannkakorna förblir luftiga.

 

Tillagning

Hela smeten tillagas därefter i två omgångar på Tepan-grillen.

Fördela ca 4 slevar smet på Tepangrillen och bred ut den försiktigt med Tepan-skrapan.

Fördela hälften av romrussinen över smeten och grädda sedan pannkakan tills du ser större bubblor bildas överallt på ytan. Dela då pannkakan i åtta delar och använd skrapan för att vända på alla delar. När även den andra sidan har fått en vacker gyllenbrun färg, drar du med hjälp av två Tepan-skrapor isär pannkaksbitarna och drar dessa till den övre respektive nedre kanten av Tepan-grillen. I mitten av grillen fördelar du sedan 1 msk florsocker och låter detta karamelliseras lätt.

Tillsätt sedan 1 tsk smör, låt det smälta och därefter 2 msk rom så att du får en romsmakande smörkolasås. Blanda pannkaksbitarna med denna sås, fördela dem sedan åter jämnt på Tepan-grillen och låt dem karamelliseras i ytterligare 1 minut.

Pudra över florsocker och servera dina dessertpannkakor, ”kaiserschmarrn”, varma, med äppelmos eller plommonkompott till.

Njut av Keiserschmarrn – denna enkla men kungliga maträtt som är en typisk österrikisk kulinarisk extravaganza och mycket bra som dessert eller mellanmål.

GRILLA inomhus med BORA bänkfläkt tepan-grill – Spaghetti med kyckling och svampgräddsås

 

GRILLA inomhus med BORA bänkfläkt tepan-grill

Förberedelser: 15 minuter
Tillagning: 30 minuter
För 4 personer

 

Till spaghettin

1 liten lök
200 g spaghetti
600 ml grönsaksbuljong
3 msk olivolja
1 tsk havssalt

Till kycklingen

2 kycklingbröstfiléer (à ca 180 g)
jordnötsolja
8 kvistar timjan
½ knippa persilja
2 lökar
havssalt
nymalen peppar
skirat smör

Till såsen

500 g champinjoner eller annan svamp
1 lök
2 msk skirat smör eller hemgjord ghee
100 ml vitt vin eller sherry 3
50 g grädde
1 knippa persilja
havssalt
nymalen peppar
1 nypa malen kummin

Spaghettin

Skala och finhacka löken. Ställ in hela Tepan-grillen på 120 grader och stek löken i 1 msk olivolja. Lägg spaghettin på Tepan-grillen och tillsätt 400 ml buljong eller vatten, 2 msk olivolja och salta. Vänd spaghettin ofta med två Tepanskrapor och späd sakta med resten av vätskan. Efter ca 10 minuter ställer du in den bakre halvan av Tepan-grillen på nivå C och drar dit spaghettin för varmhållning.

Kycklingen

Skär kycklingbröstfiléerna i tjocka strimlor. Ställ in den främre halvan av Tepan-grillen på 200 grader, tillsätt 2 msk jordnötsolja och stek kycklingstrimlorna i ca 6 minuter. Skölj timjan och persilja och skaka dem torra. Dra bort timjanbladen och finhacka persiljan. Skala och finhacka lökarna. Blanda kycklingen med örtkryddorna och salta och peppra. Tillsätt löken och fräs allt i ytterligare 6 minuter. Dra ner kycklingen till spaghettin för varmhållning.

Såsen

Ansa svampen och skär den sedan i fyra bitar eller skiva den. Skala och skär löken fint. Fräs svampen i 2 msk skirat smör och stekresterna på den främre halvan av Tepan-grillen i 200 grader. Tillsätt löken och därefter vitt vin eller sherry. Låt koka in lite, och tillsätt därefter grädde och låt all puttra ytterligare en stund. Skölj persiljan, skaka den torr och finhacka den. Smaka av svampsåsen med salt, peppar och kummin. Strö persilja över. Avsluta Servera spaghettin med strimlad kyckling och sås.

 

GRILLA inomhus med BORA bänkfläkt tepan-grill


BORA Professional 3.0 med teppanyaki – värmen är kontrollerad och korrekt – alltid

Grillen är väldigt lätt att rengöra, vilket är skönt

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.