Genom innovativa BORA-produkter som gör matlagningen, bakningen och lagringen enklare förvandlar BORA köket från ett funktionellt arbetsrum till ett genuint umgängesrum. Samtidigt främjar BORAs kvalitetsprodukter en hälsosam och hållbar livsstil, både BORA  – och ditt kök – blir mer än matlagning.

Under 2024 lanserar BORA ett antal nya innovationer som förstärker vår ambition för både hållbarhet och energi. I den här artikeln ska vi visa dig hur och dessutom lära dig att förstå samspelet mellan de olika BORA-produkterna.

Från kök till umgängesrum

Hur designar du bäst vardagsrummet där du tillbringar så mycket tid varje dag? Vill du skapa ett mer estetiskt tilltalande men samtidigt funktionellt rum? Hur skapar du bäst ytorna där du både kan njuta av att laga god mat samtidigt som du kan umgås med familj och vänner?

Svaret är att BORAs produkter förvandlar köket till ett utrymme där du delar upplevelser och glädje.

För extraordinära matlagningsupplevelser

Umgängesrum designade för matlagning, måltider och att för att mysa i ska utformas med öppen, gästvänlig planlösning för att främja god kommunikation. BORA har redan revolutionerat köksdesignen genom att ta bort den bullriga och otympliga fläktkåpan som alltid var i vägen, den fungerade dessutom inte heller särskilt bra. Av den orsaken ersattes den med en tyst, diskret och effektiv bänkfläkt i 2007. BORAs downdraft har fortfarande 10 års tekniskt försprång och över 60 patent.

BORA – mer än matlagning

Som en naturlig utveckling från BORA downdraft kom BORA X BO kombiångugn och BORA Cool, kyl och frys. De är tysta, de tar bort lukter och de är estetiskt tilltalande. BORA Lights, som får ditt kök att lysa upp med både stämningsfull och funktionell köksbelysning, kompletterar produktsortimentet från kvalitetsleverantören BORA.

Läs vidare och upptäck hur BORA-produkter gör din matlagning enklare och framför allt hur de samverkar i synergi.

Mer än matlagning: BORA förvandlar kök från funktionella arbetsplatser till genuina vardagsrum. Rum att dela matupplevelser och glädje i.

 

BORA inbyggda vitvaror – bättre mat – helt enkelt

Hållbarhetstid. Marinering. Matlagning. Bakning. Stekning. Ångning. Vakuumförpackning. Måltider.
Från 2024 är BORAs produktsortiment en kavalkad av perfekt anpassade kvalitetsprodukter för köket.

BORA downdraft – bänkventilation

Revolutionen när köket blir ett umgängesrum börjar i hjärtat av arbetsplatsen: Alltså revolutionerande integrerad köksventilation BORA downdraft. Som är tyst, som inte hindrar sikten, som tar bort matlukt och fett mer effektivt än alla andra. Och som är väldigt .

BORA downdraft har faktiskt redan förändrat matlagningsbeteendet och revolutionerat köksdesign för alltid. För trender och inspiration inom köksdesign – håll koll på vårt Instagramkonto @bora_scandinavia

BORA downdraft i 6 modeller

De modulära bänkfläktarna BORA Professional 3.0 bänkflåakt och BORA Classic 2.0 bänkfläkt erbjuder dig stor flexibilitet. Här väljer du själv fritt vilka värmeplattor du vill sätta ihop. Bäst av det bästa kallar vi dem – och du kan verkligen skapa din egen individuella häll – helt unik och olik alla andra.

Sedan har vi de kompakta downdraftmodellena BORA S Pure, storsäljaren BORA Pure, nyheten BORA M Pure och designikonen BORA X Pure som tar minimalt med plats på bänken och är superenkel att installera. Det är ofta dessa som testas – och som vinner Bäst-i-testet varje gång.

Illustration. BORAs produkter står för mer än matlagning

För BORA är hällen med downdraft hjärtat i varje kök. BORA downdraft är så tyst med över 99,7 % ventilationseffekt. Perfekt för gemensam matlagning. Finns det något trevligare och mer lärorikt än att laga mat tillsammans?

 

BORA kombiångugn och multilåda

BORA X BO multifunktionsugn. Den professionella ångugnen för ditt hem har så många unika funktioner som aldrig tidigare varit tillgängliga för den privata marknaden. BORA X BO har bland annat ett unikt luktfilter som tar bort ånga, värme och matlukt innan du öppnar ugnen.

Nu kan du göra perfekta, jämnt tillagade måltider varje dag, tack vare innovativ ång- och varmluftsteknik, intuitiv drift och massor av förinställda automatiska program. BORA X BO har ett antal specialprogram som ersätter en hel rad vitvaror och köksmaskiner som de flesta fyller sina köksskåp med. Den är väldigt enkel att använda med en stor och intuitiv pekskärm. Den perfekta middagen är max 3 klick bort.

BORA multivärmelåda

BORA multivärmelåda har många användningsområden. Funktionerna ställer du enkelt in med hjälp av den inbyggda pekskärmen – eller via BORA X BOs 19-tums touch-panel. BORA multivärmelåda är det perfekta komplementet till BORA X BO.

Bild på en kvinna som tar ut mat ur en BORA X BO kombiångugn

BORA X BO är världens första professionella ångugn för hemmet,  matlukterna och ångan sugs ut ur ugnen innan du öppnar ugnsluckan. Köket fortsätter att vara ett trivsamt rum även när du är mitt uppe i matlagningen.

 

BORA Cool är BORAs kyl och frys

Med BORA Cool, BORA kyl- och frys introducerar BORA helt nya sätt hur du lagrar mat – och innovativa lösningar för att undvika matsvinn.

Skåpen och specialtillbehören som du kan lägga till säkerställer framför allt väldigt god överblick, ordning och anpassad kylning och förvaring av matvaror. Det är bevisat att flera livsmedel håller 3 gånger längre i BORA Cools specialanpassade förvaring.

I urvalet finns fyra BORA Cool kylskåp, ett kylskåp med 4-stjärnigt frysfack och en BORA Cool kombi kyl-frys med eller utan vattenanslutning och ismaskin, samt BORA Freeze, en frys med ismaskin och vattenanslutning.

Flexibilitet för din individuella smak – och med 3 olika utrustningspaket.

Kvinna som öppnar BORA Cool-kylskåpet

Ingen mat är gömd, och därmed glömd, tack vare BORA kylar och frysar. Du förvarar maten svalt på ett överskådligt och optimalt sätt vilket leder till längre hållbarhet eftersom färsk mat är något av det mest värdefulla vi har.

 

BORA vakuumering – BORA Qvac

Att få mat att hålla längre, stoppa matsvinnet, slänga mindre mat, använda matrester och maximera smaken – det är frågor som ligger oss varmt om hjärtat.

Med BORA QVac, inbyggd vakuummaskin, håller maten många gånger längre. Vakuumförseglad mat behåller sin utsökta smak, sina viktiga näringsämnen och sitt härligt fräscha utseende.

Den inbygda vakuummaskinen monterar du antingen infälld i bänkskivan eller ovanpå. BORA Qvac använder du för att vakuumförsegla mat för att förlänga hållbarheten eller för sous-vide-matlagning i BORA X BO. Dessutom kan BORA Qvac också snabbt marinera mat eller vakuumpacka drycker. Qvac är det idealiska hjälpmedlet vid tillagning eller förvaring av mat i BORA Cool.

Bild av vakuummaskinen BORA Q Vac

Mat som är vakuumförsluten med den inbyggda BORA QVac vakuumförseglingen behåller både smak, näringsämnen och utseende mycket längre.

BORA belysning

Ta bort den gammaldags fläkten och frigör mycket utrymme ovanför hällen. Detta skapar plats för den perfekta köksbelysningen.

Den idealiska belysningen för matlagning är dagsljus. Till exempel kan du ställa in BORA Horizon för att simulera dagsljus men när vänner och familj kommer på middagsbesök vill ni antagligen ha ett lite varmare och mer dämpat ljus. Rätt belysning av hemmet, inredningen och köket ska vara både funktionell och stämningsfull. BORA Lights; BORA Horizon och BORA Stars hänger du ovanför en arbetsbänk, spis eller matbord. Du säkerställer optimal belysning eller en behaglig atmosfär för önskad situation genom att svepa handen under lampan.

Bild på ett kök upplyst av BORA Lights - smala lampor med kraftfullt ljus designade för att lysa upp köksbänken

När vi har tagit bort fläkten finns det plats att sätta köksbelysning ovanför hällen. BORA Lights – BORA Horizon och BORA Stars.

Endast en BORA fungerar som en BORA

Med BORAs intuitiva produkter, perfekt anpassade till varandra, skapar vi favoritplatser för delade upplevelser och nya minnen. BORA erbjuder ett heltäckande kvalitetssortiment som förbättrar människors matupplevelser. Innovativ teknik för ett hälsosammare, mer hållbart och vackrare hem som för samman allt och alla.

Endast en BORA kan erbjuda intuitiv styrning, ren luft genom filtrering och friheten att laga din mat på ditt sätt.

Vi och BORA önskar dig lycka till med ditt vardagsrumskök – och hoppas att det ska finnas plats för mer än bara matlagning.

 

Se och testa BORA-produkter hos en av våra skickliga återförsäljare över hela Sverige: