En revolution inom köksdesign…

, ,
Boras grundare, Willi Bruckbauer, ger dig de senaste kökstrenderna.

Boras grundare, Willy Bruckbauer, har golvet:

En revolution inom köksdesign var tanken jag hade när jag bestämde mig för att utveckla ett system där ångan dras nedåt. Som snickare och köksplanerare tyckte jag inte alls om de traditionella, stora, högljudda och dominanta köksfläktarna. Precis som mina kunder, som ofta frågade om det fanns ett bättre alternativ.

Då – det är nu tio år sedan – fanns det ingen optimal fläktlösning och därför bestämde jag mig för att själv bygga en downdraft bänkfläkt. Jag drevs hela tiden av min nyfikenhet och hade en ambition att förbättra livet i köket. Det tog många dagar, veckor och månader innan jag äntligen hade ritningarna klara: en bänkfläkt som suger ångan nedåt. Att den mer eller mindre skulle vända upp och ner på köksvärlden kunde jag inte föreställa mig då.

BORA bänkfläkt

BORA bänkfläkt

Nu har det gått tio år sedan jag gick omkring på köksmässorna med min prototyp under armen. Då var det omöjligt att hitta ett företag som var intresserad av att introducera min produkt på marknaden. Bankerna såg inte heller någon större potential. “Vissa resor måste man helt enkelt göra själv“, tänkte jag till slut. För jag trodde på min idé ända från början. Och därför grundade jag BORA. Vårt fokus ligger på modern, innovativ och lösningsorienterad teknik som bidrar till en bättre livskvalitet.

BORAs grundare och köksvisionär – Willi Bruckbauer

BORAs grundare och köksvisionär – Willi Bruckbauer

En revolution inom köksdesign

Det perfekta köket måste också fungera perfekt! Det ska vara enkelt att rengöra och det ska vara tystgående. Inget buller ska störa matlagningen och den tid man spenderar i köket. Det är ju köket som är husets hjärta och medan man lagar mat ska man även kunna andas frisk luft.

Med vår innovation har vi i grunden förändrat sättet man inreder och arbetar i sitt kök.

Vårt företag skulle aldrig ha blivit så pass framgångsrikt som det är, hade vi inte haft så många motiverade medarbetare och modernt tänkande kökshandlare og återförsäljare som utvecklar, förbättrar, skickar, säljer och marknadsför våra produkter. Tillsammans har de skapat det som vi idag kallar vår BORA-värld.

Och nu vill vi även bjuda in dig! Här hittar du allt du behöver veta om våra produkter BORA Basic, BORA Classic och BORA Professional bänkfläktar: planeringshjälp, användnings- och kombinationsmöjligheter, mått och tekniska detaljer.

BORA-principen är mycket enkel. Börja bara läs, så kommer även du snart att säga: “Jamen, det är ju helt logiskt. Det är därför det fungerar!“

Men vi vill göra mer. I inspirationsavsnitt berättar vi om vårt företag och om vår filosofi, men också om alla våra spännande recept, böcker, tävlingar, köks- och designteman samt om vår BORA in the air Cooking Truck. Det som driver och motiverar oss är en önskan om att hela tiden förbättra både vårt eget arbete och köksvärlden. Vi vill helt enkelt skapa produkter som gör livet både enklare och vackrare för våra kunder.

Välkommen till vår värld!

Willy Bruckbauer

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.