BORA-BRUSSELS-21APRIL2017

BORA är inte som alla andra. Det blir tydligt när man tar sig en närmare till på BORA in the air Revolution Tour. “Haute Cuisine“ tolkas här ordagrant: i en hightech-glaskub som svävar på 30 meters höjd njuter gästerna av lyxiga maträtter.

Och dessutom av en unik utsikt. BORA är unikt. Företaget demonstrerar återigen detta med BORA Revolution Tour.

Det är en oförglömlig upplevelse för samtliga deltagare. Restaurangen, där stjärnkockar bjuder på riktig matlagningskonst, hänger nämligen på en lina från en byggkran. Eventen arrangeras dessutom alltid på speciella platser, till exempel i Berlin med utsikt över floden Spree och det berömda tevetornet, intill Atomium i Bryssel, högt över “Prater“ i Wien eller ovanför hustaken i Düsseldorf vid starten av Tour de France eller Köpenhamns hamn. Alla som deltar i ett BORA In the Air-event sitter på första raden.

BORA in the air – Så nära himlen


Upp till 18 personer får plats i den 20 kvadratmeter stora glaskuben som med sin futuristiska belysning påminner om ett rymdskepp.

Med ombord finns även ett kök med alla tre BORA-systemen installerade. Ett imponerande och konkret bevis på att BORA-köken bokstavligen inte har några gränser.

Bora in the air

Det upphöjda nöjet varar bara en timme. Många gäster hade gärna svävat över vardagen en stund till – BERLIN Tyskland 17–18 jun

Det som började som en marknadsföringstjänst för köksföretag blev snabbt ett uppmärksammat och internationellt event. Med “Revolution i köket“ bjuder BORA sina handelspartners på något helt unikt. Potentiella kunder får möjligheten att lära känna BORA Bänkfläkt produkterna och handelspartner kan bjuda sina gäster på en trerätters VIP-middag. Maten lagas av ingen mindre än stjärnkocken Armin Auer, som sedan 2015 är ansvarig för BORA Cook Academy.

Bredvid honom vid spisen står ofta även gästande kockar. I Wien, där BORA Cube svävade högt ovanför Praterparken, spelade de österrikiska tevekockarna Andi & Alex in fem avsnitt av teveprogrammet “Frisch gekocht mit Andi und Alex“ i glaskuben. Fem kameror placerades i och runt kuben. Dessutom var ett stort filmteam med ombord. Ett lyckat experiment som fick mycket uppmärksamhet.

BORA in the air6

Alla som deltar i ett BORA In the Air-event garanteras en plats på första raden med slående utsikt. Som här, över Wien.

De båda kända kockarna var också fascinerade.För det första av få se Wien från ett helt nytt perspektiv. “Ett finare panorama för matlagning har jag aldrig haft tidigare“, berättade en imponerad Alex Fankhauser. Andi Wojta sammanfattade hur fascinerad han var av BORA-systemen, som han nu testade för första gången: “Först kunde jag inte riktigt förstå hur det hela skulle fungera. Men redan när vi gjorde provfilmningarna blev vi imponerade. Man kände ingen lukt. Teknologin är verkligen unik. Hatten av för er!“

Vid eventet BORA In the Air i Berlin överraskade gästkocken Nina Dombrovski deltagarna med kreativa rätter. Och i Bryssel lagade tre belgiska stjärnkockar lyxiga maträtter som stekt fisk med vaktelägg och morotspuré eller scampi på Tepanyaki-grillen.

Revolution Tour

Att se denna glasskub – kök, matsal och eventlokal i ett – anlända till eventplatsen är ett skådespel i sig, eftersom den transporteras av den19 meter långa och 40 ton tunga BORA Cooking Truck. Lastkranen som BORA Cube hänger från omringas alltid av fascinerade åskådare, som tar bilder eller filmar med sina telefoner. Om man kan sätta sig över allt får man snabbt nya perspektiv. Dessutom inspireras man till att tänka nytt. Denna tanke ligger till grund både för BORA:s företagsfilosofi och för Revolution Tour. Det här är trots allt ett företag som har modet att vara radikalt annorlunda.

BORA bänkfläkt på tur

Berlin, Fernsehwerft: Kranarna dansar framför den sjunkande solen i Berlin. En av dem har en mycket speciell last.

Även de som deltar i BORA In the Air måste vara modiga. Det finns de som måste övervinna starka rädslor för att klara av att hänga i luften i nästan en timme. Men även höjdrädda gäster har efteråt uttryckt en fascination över hur tryggade kände sig i uppe i glaskuben. Kontrollbesiktningsföretaget Dekra, som nogrant testar kranen och kuben innan varje event, bidrar till att man känner sig säker. Dessutom arrangeras eventet bara om vindstyrkan inte överskrider sju meter per sekund, då den stabilt byggda glaskuben garanteras kunna hänga i luften utan att gunga. Då kan alla lägga fokus på maten och på den otroliga utsikten.

BORA In the Air tar dig och dina smaklökar till en helt ny nivå.

Frågar om BORA in the air?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Foto HANSI HECKMAIR, JAN-PETER BOENING, GÜNTHER PICHLKOSTNER, EVI RAMAEKERS

Text MARTIN FRAAS