Fem köks-trender för 2018

,
Fem köks-trender för 2018 - 5 kjøkkentrender 2018

Fem köks-trender för 2018. Vem säger att vi bara ska sova i sovrummet eller bara laga mat i köket?

Husets rum får fler funktioner och gränserna suddas ut. Vad sägs om ett badkar i sovrummet, en säng i köket och ett kylskåp i vardagsrummet? Trenden bygger på önskan om mer ”mys” och ”trevnad”, med större komfort och fler individuella lösningar. Vill vi vara trendiga så skapar vi vår helt egna stil.  Borta är dagarna då hemmet ska se ut som taget ur en möbelkatalog.

Köket är hemmets hjärta. Så vad betyder interiörtrenderna för ditt kök?

 

Här kommer 5 trendtips för dig som vill uppdatera, förnya eller renovera ditt kök:

 

1. Ett öppet kök är ett socialt kök

5 kökstrender för 2018 - BORA Basic bänkfläkt - Mys och individualism är nyckelord i interiörtrenderna.

Mys och individualism är nyckelord i interiörtrenderna.

 

Ska du bara göra en sak med ditt kök under 2018 så ska du göra det mer luftigt och öppet i huvudhöjd.

Byt ut överskåp mot öppna hyllor.

Byt ut den dominerande takfläkten eller köksfläkten mot modern bänkfläkt.

Genom att ta bort fläktar och överskåp får du rummet att verka större. Det ger också en vardagsrumskänsla i köket, där mysiga måltider kan tillagas och ätas tillsammans. Du får också friare tyglar när det gäller planlösning och design när du inte behöver tänka på var takfläkten ska sitta.

Tänk dig att istället kunna välja en fantastisk lampa som blickfång i köket!

Vi ser fram emot att se ännu fler okonventionella kökslösningar under 2018, där funktionalismens ideal om luft, ljus och grönt fortfarande dominerar.

 

2. Färger

Färger är tillbaka för fullt. Kökshandlarna rapporterar om att svarta kök säljer som aldrig förr. För 2018 förutspår många experter att vi kommer att se ännu starkare färger och större djärvhet.

Men misströsta inte om du gillar det ljust. Både mörkt och ljust ingår i 2018 års palett. Se bara till att färgerna är matta och taktila – ”sköna att ta på” – och att de skapar en lugn känsla. I det moderna köket väcks alla sinnen till liv. Läs mer om färger här.

 

3. Natur

Naturen ska in i det moderna köket! Tänk natur i form av textilier och material som synligt trä, bambu, glas, sten, ull, lin och varma metallfärger som brons osv. Låt det spira och gro! Använd det som passar hos dig från örter, grönsaker, blommor eller gröna växter.

 

4. Apparater och teknik

Allt som gör våra liv enklare kommer alltid att vara inne i ett kök. Tekniska innovationer ger oss fler funktionella apparater för de behov vi kanske inte ens visste vi hade. En bänkfläkt som drar ner fett och matos som uppstår i stället för att dra upp det är till exempel en innovation som är på full frammarsch.

 

5. Gammalt och slitet

Om du har några slitna köksredskap som ser ut att vara köpta på loppis men som har en viss personlig charm kan du fundera på att ställa fram dem i köket. Ledorden för denna trend är återanvändning, individualism och ”upcycling”.

Man kan också lägga till retro: Flera kökstillverkare erbjuder modeller med lutande överskåp som påminner om 50- och 60-talsskåp. Runt köksbordet står det ofta stolar i olika stilar, färger och former. Den här stilen kan enkelt kombineras med minimalism då man låter färre föremål stå framme i köket. Se bara till att dessa få föremål är personliga, genuina och jordnära, gärna med patina och historia.

”En bra köksdesign är DIN köksdesign!

Vi önskar dig lycka till! Oavsett om du vill ändra, uppgradera eller designa ett helt nytt kök!

  • Kontakta oss!

    Vi ser fram emot att besvara dina frågor.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.