Topp

BORA bänkfläktar

Slutet på traditionella kökskåpor– början på estetisk köksdesign.

BORA bänkfläktar har en revolutionerande ventilationsteknik som suger ut ångan direkt från spishällen. BORA är effektivare än konventionella kökskåpor eftersom den utnyttjar en enkel och grundläggande fysisk princip: Ånga stiger med en hastighet på en meter i sekunden, medan BORA spishällsventilation suger ut ånga i nedåtgående riktning med en hastighet på 4 meter per sekund. Resultatet är att ånga och matos omedelbart sugs ut så att luften i köket förblir ren och frisk, och varken hår, kläder eller köket luktar matos.
Fysiskt sett är det lättare att avlägsna ånga direkt från spishällen. BORA utsugsfläkt skapar en horisontell luftström som suger med sig 100 % av ångan från kastruller och stekpannor. Detta förhindrar att varm, fet ånga och obehaglig lukt sprider sig i rummet, något som ofta är fallet med traditionella kökskåpor.

Sju fördelar med bänkfläktar från Bora:

  1. Matlagning utan lukt
  2. Energibesparande (max. 400 m³/t istället för ca 1 000 m³/t)
  3. Tystgående (max. 54 dB eftersom fläkten inte sitter rakt framför huvudet)
  4. Lätt att rengöra (utsugsventilens tre delar kan maskindiskas)
  5. Exklusiv, prisbelönt design (Red Dot 2012) – tillverkad i solida material som rostfritt stål
  6. Senaste nytt inom köksarkitektur: flexiblare placering och rumsanvändning
  7. Fri sikt och öppet för samtal i ett dynamiskt kök

BORA Professional

BORA Professional är det system som uppfyller de högsta kulinariska kraven. Bänkfläkten monteras mellan två djupa spishällar (54 cm) vilka ger utrymme för två stora stekpannor eller kokkärl på respektive spishäll. Här kan du välja mellan keramisk häll, induktion, gas eller tepanyaki grill i rostfritt stål. Reglagen till Professional är av rostfritt stål och sitter snyggt infällda i framkant, liknande reglage finner du i större professionella kök. BORA Professional kan integreras i de flesta typer av bänkskivor av olika material, såsom trä, sten eller rostfritt stål. Den tekniska utrustningen är diskret gömd i basen av köksinredningen, så att inget köksutrymme går till spillo. Detta ger större frihet att utforma bra kökslösningar utan begränsningar i funktion eller design. BORA är ett tyst system. Även vid full effekt är ljudnivån endast 54 decibel. När du steker en bit kött är denna ljudnivå vid stekningen 70 decibel. Den låga ljudnivån gör att BORA Professional lämpar sig mycket väl för moderna öppna planlösningar.

BORA Classic

BORAs ventilationssystem är anpassat så att man kan utnyttja utrymmet under på bästa sätt. Man kan ha lådor eller skåp under, med vissa begränsningar i djup och höjd. BORA Classic finns med många olika hällar. Du kan välja mellan induktion med zoner, keramisk, tepanyaki grill, wokhäll eller flexinduktion. Bänkfläkten är placerad i mitten för bästa effekt och med en häll på varje sida. Du kan såklart välja mellan kolfilter för cirkulerande luft eller att leda ut luften genom väggen via ett smart rörsystem från Naber.

 

BORA Basic Exclusive

Den senaste modellen i BORA familjen lanserades i augusti 2015. Basic Exclusive är en vidareutveckling av Basic med några fina extra funktioner:
– Flexinduktionshällar på varje sida om fläkten
– 7 cm bredare än Basic, totalt 83 cm bred (kräver 90 cm skåp)
– Ny touchkontroll med ”hjul”
– 9 hastighetsnivåer på bänkfläkten
– Energibesparande motorer (EC-motorer)
– Ny förbättrad platt design på ventilationsgallret
– Automatisk eftergång på 20 minuter
– Kan kombineras med hjälpmotor om rörsystem ut till väggen är mer än 6 meter
– ” Home in ” och ” Home out ” kopplingsbar i den intergrerade kontrollboxen (på frånluftsversionen).
– Enheten kan kommunicera med ventilationsaggregat via slutande kontaktfunktioner vid t.e.x balanserad ventilation
Enheten levereras utan strömkabel så behörig elektriker måste ansluta Basic Exclusive.

BORA Basic

Med BORAs Basic-variant får du maximal frihet eftersom den bara tar upp 20 cm under bänkskivan och har fläkt, spishäll och motor i samma enhet. Basic levereras komplett med fyra induktionshällar eller keramiska hällar runt den runda, effektiva fläktöppningen. Kapaciteten på motorn är densamma som på Classic-varianten, men Basics enkla konstruktion gör den till ett lite billigare alternativ med samma höga kvalitet.

BORA Basic

BORA Professional

BORA Classic

BORA testar fukt producerad av kokprocessen – se resultatet!

 

tester fuktighet produsert av kokeprosessen – se resultatet!

Se hur världsmästarkokken, Odd Ivar Solvold, använder BORA Teppanyaki.