köksdesign är enklare med BORA bänkfläktar

Moderna kök och köksdesign kräver effektiv ventilation som renar luften från matos och fettpartiklar från matlagningen. Särskilt viktigt blir det i öppna kökslösningar eftersom matos och fett lätt tränger in i möbler och textilier.

Traditionella köksfläktar är dominerande och klumpiga

När du väljer köksfläkt är stil och utseende avgörande för kökets design. Dessutom måste man väga in var i köket fläkten passar bäst rent estetiskt. Dessutom måste den placeras i närheten av spishällen.

En vanlig fläktkåpa upplevs ofta som en barriär i rummet och förstör den öppna atmosfär man vill komma åt när man väljer en öppen planlösning. I små kök känns de traditionella köksfläktarna dessutom onödigt dominerande och klumpiga.

Enklare köksdesign med BORA bänkfläktar

Köksdesign är enklare med downdraft

Förtvivla inte – det finns en lösning: Bänkfläktar med downdraft-system har revolutionerat marknaden och blivit ett populärt alternativ i dagens kök med minimalistisk design. Fläkten är integrerad i spishällen och tar därmed inte upp onödig yta. Det gör bänkfläkten till ett perfekt alternativ till tak- och vägghända köksfläktar.

Som att laga mat utomhus

Med en bänkfläkt avlägsnas ånga och matos direkt från grytorna på spisen. Lukt, fett och matos försvinner rakt ner innan det hinner sprida sig i rummet och luften. Fettpartiklar från matlagningen fångas effektivt upp i fettfiltret och tack vare den öppna designen får man känslan av att laga mat utomhus.

Effektivare ventilation

Trots att bänkfläkten är så unikt effektiv förbrukar den mindre energi än en traditionell köksfläkt.

Hvordan virker benkeventilasjon BORA benkeventilator amed 10 års forsprang

 

Tystgående köksfläkt för moderna kök

Trots hög effekt är downdraft mycket tystare än traditionella köksfläktar. Därför passar downdraft-systemet perfekt i öppna kökslösningar där man inte kan stänga dörren om bullrig köksutrustning. Dessutom är det både trevligt och socialt att kunna laga mat med gästerna sittandes runt spishällen.

En bänkfläkt från BORA låter mindre än när du steker kött. Ljudet från fläkten kommer med andra ord inte störa när familjen samtalar, tittar på TV, läser läxor, eller vad annat som kan tänkas föregå i köket.

En diskret fläkt – både när det gäller ljud och design

Stilmessig vil et downdraft-system innfi alle ønskene i moderne kjøkkendesign for ett vackrare kök. Innebygget i koketoppen, oppnås det en sømløs og flush overflate.

Stilmässigt infriar downdraft-systemet alla designmässiga önskemål i ett modernt og vackrare kök. Tack vare att fläkten är integrerad i spishällen slipper man skarvar och övergångar.

Downdraft-lösningen passar perfekt i mindre utrymmen där skrymmande köksutrustning inte får plats, men den eleganta och minimalistiska designen gör sig kanske allra bäst i kök med öppen planlösning. Med en bänkfläkt slipper man helt enkelt både fläktkåpa och överskåp.

 

BORA downdraft är en diskret fläkt – både när det gäller ljud och design. Det enda som sticker ut är effekten.”

Gassplatetopp med 2 soner til BORA Professional

Supersmidig rengöring

Att rengöra en bänkfläkt är betydligt enklare än en traditionell. Det är bara att plocka ur de olika delarna och sätta in dem i diskmaskinen – de tar nästan ingen plats alls.

Att laga mat med krökt rygg tillhör det förflutna

Ja, och så var det ju det med köksdesignen då! Men en integrerad fläkt kan du tänka i helt nya banor när du designar ditt kök.

Det behöver t.ex. inte finnas någon yttervägg ovanför spishällen. Med tanke på hur mycket tid vi faktiskt tillbringar framför grytorna i köket är det fantastiskt att slippa stå alla dessa timmar framför en vägg (med en fläkt som man ständigt slår huvudet i).

Med en bänkfläkt kan du placera spishällen vänd mot rummet, på en köksö, vid matplatsen, mot vardagsrummet där barnen leker, under ett fönster eller precis där du allra helst skulle vilja stå och laga mat!

Tänk nytt – friare köksdesign

Nu förstår ni säkert varför vi på BORA talar om köksrevolution! Ett paradigmskifte i köksbranschen. Du kan tänka i HELT nya banor och HELT fritt när du planerar ditt nya kök.

BORA har hundratals återförsäljare över hela Skandinavien. Alla är experter på kök och utbildade i BORA downdraft-system, vilket innebär att de har den kunskap som krävs för att hjälpa dig designa ditt drömkök.

Foto: Irene S Lunde – @bonum.no

Frånluft eller kolfilter 

BORA bänkfläktar finns både med frånluft och kolfilter. Båda lösningarna är optimerade för att ge bästa möjliga effekt. Ventilationsrören till BORA-fläktarna dras genom sockeln (alt. källare eller golv) och vidare ut ur huset.

Bora bänkfläkt  7 fördelar – framtidens kök

  1. Frisk luft
  2. Tystgående
  3. Fri sikt
  4. Enkel rengöring
  5. Mer effektiv – 100% cleanrate
  6. Solida material
  7. Fri köksdesign

 

Frågar om BORA?

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

Hur fungerar downdraft?

FAQ om BORA bänkfläktar

Det här är de senaste kökstrenderna