testvinnare_bora_pure_downdraft - ett vackrare kök

”Det måste finnas ett bättre sätt att skapa ett vackrare kök …!”

Willy Bruckbauer – grundare av BORA

 

Hur BORA började

För tio år sedan, på begäran av mina kunder, började jag fundera på hur jag skulle kunna utveckla den perfekta köksfläkten. De konventionella fläktarna som hängde över spishällen var tunga och bullriga, alldeles för ineffektiva och samtidigt för stora. De användes överallt men var samtidigt otroligt gammaldags.

Så jag började vrida och vända på idén. Jag drevs av ren nyfikenhet, men också av ambitionen att göra livet i köket mer attraktivt och skapa ett vackrare kök. Detta var, tro det eller ej, början på BORA, ett företag som idag säljer våra innovativa produkter i cirka 60 länder.

Köksrevolutionen – en framtid utan fläktkåpa

Redan från början hade jag ett samlingsnamn för mina experiment: ”Köksrevolutionen. En framtid utan fläktkåpa”. Med tiden visade det sig faktiskt vara en lämplig benämning på vårt uppdrag.  Våra produkter gjorde en storartad entré på köksmarknaden och kom att förändra den i grunden. Vi skapade helt enkelt en paradigmskift i köksbranschen.

Fler och fler företag försöker idag efterlikna oss, men tack vara en enda innovation har vi lyckats vinna över kunder över hela världen.

Centrum för INNOVATION - BORAs försprång ligger här - ett vackrare kök

BORA är originalet

Idag är BORA synonymt med effektivitet i köket, design och kvalitet. Med andra ord, BORA är en klassiker.  Det vill säga at BORA är originalet. Som trendsättare är detta något som sporrar oss ytterligare.

BORA: s forskningslaboratorium

I BORA:s forskningslaboratorium arbetar begåvade ingenjörer dygnet runt med innovationer som utsätts för noggrann testning. Som ett resultat är jag stolt över att kunna presentera våra senaste nyheter. Först och främst: det finns verkligen en BORA-bänkfläkt för varje kök.

BORA Pure bänkfläkt downdraft ett vackrare kök

BORA Pure – bänkfläkt för alla

BORA lägger alltid stor vikt vid kvalitet, effektivitet och en karakteristisk prisbelönt design.  Det vill säga att olika krav och livsstil kräver olika produkter.  Därför erbjuder vi nu, med BORA Pure, ett system som inte bara är intuitivt och användarvänligt utan som även kan anpassas efter olika färgpreferenser.

Unik BORA-teknik – unik BORA-effektivitet

Underhåll kunde inte vara enklare och du har fortfarande maximalt med förvaringsutrymme. Den optimala effekten och den extremt tysta motorn gör att du endast kan höra fräsandet från stekpannan.

BORA_Classic_2.0_bänkfläkt_köksfläkt_downdraft

BORA Classic 2.0 – ännu bättre – ännu grymmare

Men det är inte allt. På samma sett har vi också förbättrat vissa aspekter av BORA Classic. Med dess kompakta design och optimerade drifts- och styrkoncept sätter Classic-systemet riktmärket för dagens köksdesign och vackrare kök. Vi presenterar dessa produkter för första gången på Kölns inredningsmässa 2019.

Rörelse och ambition

Rörelse är ett fast förankrat koncept hos oss på BORA och BORA Hansgrohe. För det första när det gäller vår verksamhet och för det andra som en integrerad del av vår företagskultur. Kort sagt, vi ser det som det enda sättet att komma vidare.

Ett vackrare kök

Lite överdrivet? Det tycker inte vi. Därför har vi ambitiösa mål och vill kunna erbjuda en tjänst som är över genomsnittet, så att du som kund ska bli mer än nöjd.

Välkommen till BORAs värld – och ett vackrare kök!

Hälsningar Willi Bruckbauer

 

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.