Tyst köksfläkt – hur tyst är en tyst köksfläkt?

, ,
Tyst och effektiv köksfläkt från BORA downdraft

En tyst köksfläkt.

Ingenting lämnas till chans med BORA downdraft.

Det finns många olika sätt för att minska ljudet från en köksfläkt. Vissa köksfläktar har en extern motor. Där är tanken att man flyttar oljudet bort från själva fläkten.

Ett annat sätt att sänka köksfläktens ljudnivå på är att använda någon form av ljuddämpning. Många fläktar är försedda med sådan. En tredje ljudnivåsänkande metod är att integrera fläkten i spishällen så att ljudet inte alstras i öronhöjd.

Se varför BORA är den tystaste köksfläkten på marknaden.

tystgåande köksfläkt

BORA har en optimal ljudnivå

Det är viktigt att förstå att en fläkt ger upphov till ljud även om motorn sitter placerad en bit bort. Ett bra exempel på detta är en centraldammsugare. Ljudet man hör när man dammsuger med en sådan är bara luftsuset, inget annat. Om du prövar med att sätta olika munstycken på centraldammsugaren, märker du att ljudet ändrar både karaktär och styrka. Detta visar att utformningen av själva ventilationen spelar stor roll för hur mycket luftsuset kommer att störa när du lagar mat.

 

Centrum för INNOVATION

 

I Centrum för innovation – BORA:s tekniska avdelning – arbetar teamet kontinuerligt med att utveckla innovativa lösningar baserat på kundernas feedback. Ingenting lämnas till chans när du arbetar med BORA downdraft – den tystaste köksfläkten på marknaden. Alla anställda känner till varje skruv i BORA.

 

3 tänkvärda fakta när det gäller BORA bänkventilation och ljudnivå:

  1. BORA sysslar BARA med bänkventilation, inget annat, och har gjort så sedan 2007. BORAs fläktar omfattas av 63 patent – många av dem gäller luftströmmar och laminär strömning. BORA har en stor forsknings- och utvecklingsavdelning som kontinuerligt arbetar med förbättringar. Genom att vara originalet inom bänkventilation och specialister på området, MÅSTE helt enkelt BORA vara bäst i klassen. Utan några kompromisser – och in i minsta detalj. Ett tydligt tecken på detta är bl.a. att det är BORA som har de tystaste köksfläktarna på marknaden.
  2. Vissa BORA-modeller kan levereras med extern motor. Denna kan då monteras i källaren, byggas in i husväggen o.s.v. Detta innebär dock endast en mindre vinst när det gäller oljudet eftersom det ljud man hör till största delen är suset från luft i rörelse.
  3. Maximal ljudnivå för en BORA bänkfläkt – modell Professional – på full effekt är 54 dB. Det är lägre är ljudet från en biff som håller på att stekas (uppmätt till 74 dB). Det första ljudet (det på max. 54 dB) alstras dessutom i höjd med magen, inte i öronhöjd som fallet är med en traditionell köksfläkt ovanför spisen.

BORA downdraft – den TYSTA bänkventilationen.

 

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.