Lyxbåt-tillverkar väljer BORA för sina skepps-kök

, , ,
Lyxbåt-tillverkar väljer BORA för sina skepps-kök

Lyxbåt-tillverkar väljer BORA för sina skepps-kök: BORA och Benetti: Den extrema luftcirkulationen ombord kräver särskilt kraftfulla ångsugssystem.

Tack vare vårt samarbete med den italienska lyxbåttillverkaren Benetti kan du nu ta med BORA ut på havet. Lyxbåt-tillverkar väljer BORA för sina skepps-kök

BORA ÄR NUMERA sjödugligt

På varven i Livorno och Viareggio bygger detta företag, med anor från 1873, upp till 70 meter långa, futuristiska lustjakter på beställning av kunder över hela världen – och i köken har de installerat BORA-bänkfläkt-system!

 

Högsta designstandard

När man inreder exklusiva lustjakter förväntas inget mindre än högsta designstandard. Inte bara vardagsrummet, utan även köket måste uppfylla de estetiska krav som ställs på en förstklassig segelbåt. Det är ingen slump att Benettis konstruktörer tog kontakt med BORA. När det kommer till inredningsstandarder arbetar dessa två företag trots allt efter samma devis, det vill säga att bara det bästa är gott nog! De visuellt tilltalande BORA-produkterna kännetecknas alla av rostfritt stål, glaskeramik och ett minimalistiskt designspråk. Bora är prisbelönt design och bänkfläktar. Kort och gott prisbelönt kvalitet!

Lyxbåt-tillverkar väljer BORA för sina skepps-kök

Kökslogistiken ombord innebär mycket specifika utmaningar. Att äta utomhus är en del av båtlivet och köket måste placeras inom räckhåll.

Funktionaliteten oerhört viktig

Vad gäller köken på båtar är funktionaliteten också oerhört viktig. Dessa kök utsätts för extrema belastningar och måste vara fullt användbara även när det gungar som mest. Det är här alla fördelar med BORA verkligen kommer till sin rätt. Högeffektiva ångsugssystem är ett måste på lyxbåtar där gästerna inte vill besväras av irriterande matos. Den kraftfulla luftcirkulationen ombord innebär dock att konventionella fläktkåpor inte fungerar särskilt bra.

Lyxbåt-tillverkar väljer BORA för sina skepps-kök

På grund av det stora avståndet mellan spishäll och fläktkåpa är det inte alltid möjligt att helt undvika luftturbulens. Vidare utgör hörn och vassa kanter på fläktkåpor monterade i huvudhöjd en risk för kockar som måste laga mat när det gungar kraftigt.

Tack vare BORA slipper man nu farliga och irriterande överbyggnader monterade ovanför spishällen. Köket är fullt synligt och kockarna kan lättare kommunicera med varandra eftersom ingenting stör deras synfält. Som en extra bonus väger också BORA-systemen mycket mindre än vad fläktkåpor gör.

Ytterligare ett skäl till att använda BORA i båtar är att ångsugssystemen är extremt enkla att rengöra. De tre löstagbara delarna monteras enkelt ner utan verktyg och rengörs sedan i diskmaskinen.

Lyxbåt-tillverkar väljer BORA för sina skepps-kök

BORA:s mycket effektiva ångsug ser till att gästerna ombord på lyxbåten kan njuta av havsluften utan störande matos.

BORA är extremt tysta fläktar

Sist men inte minst på listan över fördelarna med BORA: systemen är utrustade med extremt tyst fläktmotor. Faktum är att det låter mer när du steker en biff! Det innebär att gästerna ombord på båten inte behöver lyssna till onödiga bullerstörningar.

Många båtägare är även passionerade amatörkockar och därför händer det att de ger kocken ledigt för att själva tillbringa en kväll vid spisen. Här får de på egen hand chans att uppleva och uppskatta BORA:s många egenskaper och raffinerade köksestetik. Även mitt ute på havet erbjuder BORA imponerande alternativ för köksdesign.

Allt är möjligt.

BORA och Benetti – ett starkt lag. Nu hissar vi segel mot ett partnerskap med stor potential för framtiden.

 

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

—————————