Snickar-Matte väljer BORA bänkfläkt

, , ,
SNICKAR-MATTE VÄLJER BORA BÄNKFLÄKT

Snickar-Matte väljer BORA bänkfläkt – en BORA Professional 2.0 med teppanyaki

Vi är hemma hos Snickar-Matte för att se på hans nya kök och BORA Professional bänkfläktsystem. Matte har alltid gillat nya innovativa high-end lösningar med tilltalande design. Han blev väldigt imponerad av BORA när han såg systemen för första gången på Nordbygg mässan 2016 och kände direkt att det vore en dröm att installera i sitt eget kök. Och nu har drömmen gått i uppfyllelse.

 

Varför välja downdraft-lösning?

Matte kände till bänkventilation sedan tidigare. I sitt förra kök hade han en höj –och sänkbar bänkfläkt bakom hällen. Den uppfyllde krav på fri sikt, frihet i planering och de slapp en skrymmande fläktkåpa – dock var funktionen inte tillfredställande. De ville därför ha ett bänkfläktsystem som var både osynligt och effektivt. Med BORA bänkfläkt uppfylls alla kraven och Matte är speciellt nöjd med den imponerande effekten i kombination med recirkulation via kolfilter.

Snickar-Matte väljer BORA Professional 2.0 med teppanyaki - den originale bänkfläkt

Familjetid och mat i vardagen

I den stressade vardagen försöker Matte alltid hinna med att laga mat, ifrån en enkel middag på vardagen till mer avancerad matlagning på lördagarna. Matte gillar verkligen att ”stå i köket” och har stort intresse av detta. Oftast är någon god fisk- eller kötträtt på menyn – allt ifrån oxfilé till kyckling eller färsk fisk.

Under vår photoshoot lagar Matte mat till oss och som alltid om han själv får bestämma blir det pasta baserad på oxfilé och olika varianter av korv.

Något som de upplevt efter en tids användning är att de idag kan umgås tillsammans vid köksön utan att störas av en högljudd fläktkåpa.  ”Det har blivit ett väldigt socialt kök och tiden vi tillbringar tillsammans över grytorna här har fått en extra kvalitet” berättar Matte.

 

Erfarenheter med bänkfläkten från BORA?

”Det som imponerar mest är hur effektiva systemen verkligen är och kvalitetskänslan i materialen.” Han berättar också att han älskar de rostfria vreden på sitt Professional System som både erbjuder den mekaniska känslan och möjligheten till inställningar via touchfunktionerna. ”Väldigt viktigt är också att zonerna är tillräckligt stora. Vi använder ofta stora och många kokkärl eller stekpannor på induktionshällen.”

En tredje faktor Matte vill framhäva är hur enkelt och snabbt det går att rengöra produkten efter matlagning. Det är bara att stoppa in fettfiltret i diskmaskinen och torka av resten med en hushållsduk. Dessutom gör BORAs smarta Cleaning Mode att du enklare rengör Teppanyaki stekbordet och fläktenheten.

Matte gillar även BORAs ”sporty approach” med cykelteamet BORA Hansgrohe och deras värderingar.

Snickar-Matte väljer BORA bänkfläkt

BORA i Bygglov

Många av familjerna i Bygglov har fått BORA installerad i sina kök och vi frågar Matte hur responsen har varit?

”Fantastisk! Alla har varit supernöjda och imponerade av effekten i systemen och den snygga prisvinnande designen. De har fått en helt ny designlösning i sina kök tack vare BORA vilket gett dem öppna planlösningar utan skrymmande fläktkåpor – i dessa projekt är det ofta svårt att flytta eller bygga in nya imkanaler (ventilationskanaler) vilket man löst med BORAs helhetslösningar och flexibilitet.”

Vi tackar för maten och pratstunden
samt önskar Snickar Matte lycka till med sitt nya kök!

 

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Snickar-Matte väljer BORA Professional 2.0 bänkfläkt med teppanyaki

Under vår photoshoot lagar Matte mat till oss och som alltid om han själv får bestämma blir det pasta baserad på oxfilé och olika varianter av korv.