BORA + Bonum = framgångsrika bostadsprojekt

,

Bilde av BORA benkeventilator i kjøkken - foto: @ireneslundephotography for @bonum.no

BORA + Bonum = framgångsrika bostadsprojekt

 

Bonum sätter ribban högt för byggnadsmässiga och estetiska kvaliteter

Du kan nästan känna igen ett Bonum-projekt på dess stil och design. Bonum AS, som är en av Norges största bostadsutvecklare, lägger stor vikt vid exklusiva material, miljö, unikhet och detaljer.

Varje detalj i projektet är noga genomtänkt. Från känslan du får när du sätter fötterna på golvet på morgonen till hur du tar emot dina gäster vid en middagsbjudning.

Trendrapport för kök - från bondkök till kombinerade kök/vardagsrum

Foto: @ireneslundephotography

BONUM först ut med BORA

När bänkfläkten BORA presenterades på den norska marknaden 2012 var kökskunder, återförsäljare och bostadsutvecklare naturligtvis skeptiska. Den traditionella köksfläkten dominerade fortfarande både på marknaden och i köket.

Det säger något om Bonum att man var en av våra första projektkunder på BORA i Skandinavien. Det var både modigt och förutseende av Bonum att installera BORA i lägenheter i flera projekt på den tiden.

Bonums strategi är att utforska framtidens bostäder och man har ända sedan starten haft fokus på att ligga i framkant vad gäller användning av ny teknik.

Prosjekt Villa Fredly

Prosjekt Bygdøy Alle 45

Betoning på design

BORA:s downdraft gjorde inte bara arbetet med köksdesign enklare för Bonums inredningsarkitekter. Även kunderna blev imponerade av hög standard och god funktion i alla detaljer.

BORA:s bänkfläktar är perfekt anpassade till det moderna och gästfria uttryck som även Bonum har som mål i sina bostadsprojekt. BORA:s bänkfläktar är kända för sina många prestigefyllda designpriser och uppfyller Bonums höga krav på elegans.

Köksöar med spishäll, men utan fläktkåpa, kan utan problem vara en del av vardagsrummet. I flera av lägenheterna är BORA-spishällen placerad framför fönster med en fantastisk utsikt. Fett under matlagningen är inga problem. Det försvinner nämligen rakt ned i fläktens fettfilter, som enkelt kan diskas i diskmaskinen.

Moderna bostadsköpare vill inte stå i ett hörn eller mot en vägg och laga mat. De vill att köket ska vara en social plats där matlagningen blir en trevlig del av måltiden.

BORA Basic markedets mest stillegående kjøkkenvifte

Foto: @ireneslundephotography

BORA + Bonum = framgångsrika bostadsprojekt

Varje Bonum-bostad är individuellt anpassad med stor vikt på design och funktion. Och kunderna uppskattar omtanken!

Ett modernt och funktionellt kök som är anpassat till en modern livsstil är viktigt i en bostad med hög standard. Med testvinnande bänkfläktar från BORA slipper du de högljudda köksfläktarna och kan laga mat utan buller och utan fett- och matos.

Särskilt då köket är en del av vardagsrummet kommer en effektiv och tyst ‒ och osynlig ‒ fläkt att ha stor betydelse.

BORA + Bonum = framgångsrika bostadsprojekt

Bygg- og konstruksjonsregler och bänkflåaktar

Stefan Yan, utvecklingschef på Bonum, säger att det aldrig har varit några problem när det gäller byggtekniska regler och användning av bänkfläktar. Så länge BORA:s bänkfläkt inte används som en kompensationsåtgärd. Då BORA däremot används som en extra åtgärd som inte ersätter kravet på att tvinga luft kan downdraft-lösningen användas utan problem.

Kolfilter

BORA:s bänkfläkt säljs med frånlufts- eller kolfilter. Över hela världen står BORA:s försäljning med kolfilter för hela 80 %, och i Norge för cirka 60 %.  Många väljer kolfilter av praktiska skäl vid installationen, men också för att spara energi (återvunnen varmluft förs tillbaka till rummet) samt av brandtekniska och estetiska orsaker. Det senare gäller särskilt i lägenhetsbyggnader där man vill undvika perforerade ytor på fasaden. Vi tror att framtida tekniska föreskrifter kommer att vara mer positivt inställda till användning av kolfilter i nya bostadsprojekt, eftersom den tekniska innovationen är så tydlig.

BORA + Bonum = framgångsrika bostadsprojekt

Inspiration

Bonum-bostäder är en inspiration i sig. Här kan du följa med in i Bonums värld med funktionella och moderna bostäder med karaktär!
Vi rekommenderar dig också att följa @bonum.no på Instagram!

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.