Inredningstrender 2021, med fokus på årets kökstrender

, ,
BORA Professional downdraft - från BORA-katalog - Inredningstrender 2021, med fokus på årets kökstrender

Inredning kan göra en stor skillnad när det gäller psykiskt välbefinnande. Särskilt under tider när vi tillbringar mer tid hemma. Här är några tips på inredningstrender för 2021, där modern livsstil och familjedynamik spelar roll. Våra tips fokuserar på årets kökstrender och design.

Det moderna köket ska passa vår alltmer flerdimensionella livsstil. Därför bör det moderna köket inkludera både traditionella köksfunktioner och utrymme för sociala aktiviteter. Du behöver inte nödvändigtvis ha ett stort kök för att lyckas med detta, så länge du tänker lite nytt och multifunktionellt.

 

Ett bra exempel på ett vackert och multifunktionellt kök hos inredningsarkitekt @stylebyoliviaangeline – Köksön, med BORA Classic 2.0 + teppanyaki, är också utrustad med en barlösning, där familjen kan äta frukost eller barnen kan göra läxor etc. Från köksön är den öppen utsikt mot både vardagsrummet och matsalen. Ett perfekt, socialt och multifunktionellt rum för både arbete, lek och kul.
Foto: https://www.stylebyolivia.no/

 

Här är våra sex bästa tips när det gäller årets kökstrender 2021:

 

1. Multifunktion – tänk nytt:

 

Fundera på vad DU vill använda köket till? Utöver matlagning, naturligtvis.

Köksåterförsäljare erbjuder smartare och smartare multifunktionella lösningar som gör att även ytorna i köket kan användas för flera olika ändamål.

Vad sägs om en bänk som också kan användas för att koppla av? Det är trevligt att ha sällskap i köket medan man lagar mat. Så varför inte ordna så att sällskapet kan ha det bekvämt?

Skåp som döljer en smart arbetsbänk? Eller vad sägs om en köksö som lätt kan göras om till ett matbord? Lösningarna är många och platsbesparande.

 

Inredningstrender 2021, med fokus på årets kökstrender Fresh interiør med kjøkken fra NEXT og BORA pure downdraft

Köksväggen kan döljas bakom dörrarna (uppe till höger) och rymmer en arbetsbänk, köksutrustning samt lådor och skåp. På köksön finns det gott om plats att laga mat med en BORA Pure bänkfläkt- spis med integrerad fläkt som är både effektivare och tystare än traditionella köksfläktar. Foto: Fresh Interiør

 

Multifunktionellt tänk gäller även rum. Kan du göra köket till en del av vardagsrummet? Kombinera kök och matsal?  En öppen planlösning ger till exempel ett bra flöde mellan de sociala zonerna i en bostad.

Ett vardagsrumskök behöver inte längre ser ut som ett typiskt kök. Genom att ta bort köksobjekt såsom överskåp och fläktar kan köksbänken och/eller köksön se ut som en skänk eller ett bord. En av väggarna i vardagsrummet kan bestå av en rad med höga skåp, från golv till tak, som döljer många av de vanliga köksfunktionerna.

 

2.Besök köksåterförsäljare för goda råd om årets kökstrender!

Dekor till Inredningstrender 2021, med fokus på kökstrender

Våra många hundra BORA återförsäljare är experter på kök och innovationer som kan göra ditt köksliv både trevligare och smartare! Besök en kökshandlare när du funderar på att göra ändringar i ditt kök! Foto: Strai kök och Kustomhouse Kitchen Cph.

De kan verkligen ge goda råd och inspiration. Ingen kan så mycket om kök som våra återförsäljare. Därför är de också bäst på att visa upp nya och smarta lösningar som kan ge dig goda idéer till ditt kök.

 

3. Ljus och belysning

Interiørtrender 2021 med fokus på årets kjøkkentrender- jasmin88k

Köket hos vår goda ambassadör @ jasmin88k tar in ljus från tre kanter såväl som taket. Det öppna och gästvänliga intrycket förstärks av det faktum att det inte finns en stor huva över köksön – och BORA Professional-hällen. Den vackra köksön i trendigt trä och stål är gjord av @ggmobel. Foto: Jasmin Lorvik

 

Släpp in så mycket ljus som möjligt i köket. Att skippa överskåp och takmonterad fläkt ger rummet en luftigare känsla. Välj lämplig belysning som skapar bra arbetsplatser i köket, men kom också ihåg belysning gör köket till ett bra rum att tillbringa tid i.

En statement-lampa kan bidra till att ge ditt kök den där unika detaljen som du vill ha.

 

4. Färger och textur

 

BORA professional downdraft og KWC Ono kjøkkenkran fra bonytt høsten 2020

Två kök från @Bonytt hösten 2020. Båda köken har BORA Professional downdraft-lösningar. Styling: @tonekrok Foto: @wilhelmsenyvonne

 

Tänk naturligt och ekologisk när du väljer färger och material. Årets kökstrender och inredningen kan med fördel vara en hyllning till naturen och jordens råvaror i form av naturmaterial såsom trä, sten, växter och textilier i linne.

Samma nyanser som återfinns i naturen, såsom blått, grönt, beige och djupa jordfärger, väcker en känsla av trygghet och förankring.

Etniska inslag och nyanser: Vårt tips i år är Afrika med inslag av flätade korgar och färger som påminner om ljuset över de öppna savannerna …

Det är också kul med inslag av färgklickar i form av enskilda element med tydliga och klara färger mot en naturlig bakgrund.

Du bör också tänka på texturer och kontraster – mjuk mot hårt – mörkt mot ljust osv.

5. Skåputrymme i köket – behöver vi så många SAKER?

dekor til artikkel om årets kökstrender

I köket hemma hos @victoria_thire har trendig marmor använts. En traditionell fläktkåpa planerades ovanför hällen. Då upptäckte hon BORA-downdraft som drar lukt och fett direkt ner från krukor och kastruller. Nu sticker köket ut som ett lysande exempel på kökstrender med naturliga material och där marmorväggen kommer vackert till sin rätt. Modell: Testvinnare BORA Pure bänkfläkt. Foto: @victoria_thire

 

Ja, det är viktigt med skåputrymme i köket! Samtidigt är ett av våra tips till dig att regelbundet rensa och prioritera. Behöver du till exempel den där ”äggkokaren” som står innerst i skåpet? När använde du kolsyremaskinen sist? Du ser fort att du kan frigöra både skåp- och bänkplats i köket och få bättre översikt till på köpet.

En tydlig trend i samhället är hållbarhet. Detta visar sig i det faktum att vi hellre vill äga få saker med kvalitet än många saker som hela tiden måste ersättas. Finns det saker vi kan äga tillsammans med flera, skänka till återanvändning eller kanske återanvända själv?

 

6. Vårt sista och bästa tips är egentligen en slutsats som möjliggör alla de andra tipsen, nämligen en bänkfläkt!

En bänkfläkt är en spishäll med integrerad fläkt och en trend som är otroligt populär just nu.

Dekor til artikkel om årets kökstrender.

BORA Pure downdraft@hvitelinjer – Ett ljust och öppet kök med själ. Perfekt för en familj som är mycket förtjust i att laga mat. Från hällen har de full utsikt till vardagsrummet och kan roa sig med barnen som leker där medan de lagar mat. Eller med alla gäster som ofta kommer till middag.

 

Inte nog med att effekten från en BORA bänkfläkt är mycket bättre än de traditionella fläktarna. Du ersätter också en klumpig köksfläkt med något som är så gott som osynligt i spishällen.

Med en bänkfläkt från BORA slipper du både spridning av fett och matos i köket. Möjligheterna öppnar sig därmed för att ta in mer mjuka element i köket, såsom lampor, kuddar, filtar och växter. Eller, som många gör, flytta in hela köket i vardagsrummet/matsalen.

Här finns ett kök, vardagsrum och matplats i ett rum. Matsalen är en förlängning av köksön och BORA-hällen bredvid matplatsen. Kranen är KWC Ono Highflex. Foto: Huseby Kjøkken

Så här möjliggör en bänkfläkt våra fem första tips till årets kökstrender:

 

  • Den är otroligt tyst så att du kan njuta av ett bra samtal medan du lagar maten, och den passar därmed perfekt in i sociala, multifunktionella kök och vardagsrumskök.
  • Den tar bort all fett- och matos innan det sprider sig i hela rummet – och du har därför större frihet i var du placerar din kökszon. Vi vill inte längre stå i ett hörn när vi lagar mat – du kan stå vänd ut mot rummet även om du rör i grytorna.
  • Flytta fler sociala aktiviteter in i köket. Eller flytta köket till vardagsrummet. Med BORA slipper du matlukt, fett och oljud från fläkten.
  • Den eliminerar behovet för överskåp och takmonterad fläkt. Därmed får du ett mer öppet och ljusare kök.
  • Du kan hänga den häftigaste lampan du hittar precis ovanför kokzonen. Just det, utan att tänka på att den blir full av fett från matlagningen.
  • Du kan göra köket till en del av vardagsrummet – utan fett, lukt eller buller.
  • Frigör utrymme i köket. En bänkfläkt är två vitvaror i en – och frigör hela utrymmet ovanför spishällen.
  • Din arbetsbänk, spis och fläkt blir helt i nivå med varandra – och är därför perfekt för köksön som används som ett matbord eller en köksbänk som placeras i vardagsrummet utan att det ser ut som ett traditionellt kök.

 

Ja, vad händer om det kokar över på en bänkfläkt från BORA?

BORA X Pure downdraft lanserades 2020 och har vunnit otroligt många prestigefyllda designpriser.

Så oavsett om du bara vill förnya lite, eller om du vill ha en total renovering, så hoppas vi att dessa inredningstips var användbara för dig.

Och vi önskar dig lycka till med dina egna kökstrender under 2021!

BORA downdraft Sverige

av_button label=’Hitta återförsäljare’ link=’page,4204′ link_target=’_blank’ size=’large’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color-highlight’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-s6ch7h’]

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.