Framtidens kök: Vilka är trenderna för 2017?

,

Willi Bruckbauer, grundare och vd på BORA, är en av dem som kan mest om kökstrender 2017. Han har en vision om ett kök som kombinerar frihet, funktionalitet, skönhet och effektivitet. Bruckbauer vill att BORA ska vara synonymt med innovation och kreativitet, och gör därför långsiktiga analyser av köksmarknaden och hur den utvecklar sig. Här kommer hans tankar om Framtidens kök: Vilka är trenderna för 2017.

140123_BORA_Willi_Bruckbauer_Final - om kjøkkentrender 2016

Willi Bruckbauer delar med sig av sina tankar om kökstrender 2017.

Större frihet vid planering av köket

Framtidens kök: Vilka är trenderna för 2017.

Framtidens kök: Vilka är trenderna för 2017.

Köket har länge varit hemmets hjärta. Därför ställer konsumenterna hela tiden större krav på planering och design: de kräver frihet i köket! Folk vill planera sitt kök utan att ta hänsyn till de vanliga begränsningarna.
Detta ökande behov för otraditionella kökslösningar passar perfekt för BORA. BORAs smarta bänkfläkt frigör plats ovanför spisen och gör att man kan planera köket utan att tänka på att placera spisen så att man kan montera en kökskåpa.

 

Öppna lösningar tas mer på allvar

Utvecklingen mot öppna sällskapsytor fortsätter världen över. För oss som producenter innebär den här utvecklingen att vi måste ta fram produkter som passar när köket blir en del av vardagsrummet. Det finns ett allt större behov av lägre ljudnivåer, mer visuellt tilltalande produkter och inte minst möjlighet att ha kontakt med resten av rummet när man lagar mat. Den klassiska utsugsfläkten har ofta lett till kökslösningar där maten lagas antingen med ryggen mot resten av rummet eller med en stor kloss som blockerar sikten. Det slipper man med BORA.

Avancerad och social matlagning

Vi blir hela tiden mer sofistikerade i vår matlagning och vi bjuder allt oftare in vänner för att laga mat istället för att som tidigare bara servera den. Av alla kökstrender 2017 är köket som social plats en av de mest spännande. Det kommer att medföra att vi kanske väljer andra typer av spisar, kanske en teppanyaki-grill utöver den vanliga induktionshällen, eller en inbyggd wok så att man kan samlas runt köksön och experimentera.

 

Vi vill ha hantverk, kvalitet och design

Kvalitet blir allt viktigare för kräsna konsumenter. Folk vill höja nivån på sin egen matlagning och köper produkter som hjälper dem med det.
”Made in Germany” är fortfarande en kvalitetsstämpel runt om i världen och BORA anser att grunden för ett framgångsrikt företag är att konsekvent sätta sin stolthet i kvalitet vid tillverkningen av produkterna. Och kvaliteten ska upplevas på lång sikt. Vi använder till exempel bara hållbara material i hög kvalitet när vi tillverkar BORA-produkter. Bora tillverkas i alperna och vi väljer leverantörer och produktionsställen i alpregionen för att säkerställa korta avstånd och gott samarbete. För oss är konstant optimering av kökets kvalitet och användarvänlighet en drivkraft, en utmaning och samtidigt en möjlighet.

Vill du se exempel på kökstrender 2017?

Klicka runt lite och se den minimalistiska och eleganta designen på Bora bänkfläktar och spishällar.
BORA-kök hittar du på Instagram: @bora_scandinavia

Ny artikel: 5 kökstrender för 2018

 

 

  • Kontakta oss!

    Vi ser fram emot att besvara dina frågor.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.