Inredningstrender 2022 – kökstrender 2022

, , ,
Bilde av et kjøkken med en famillie som illustrerer hvordan kombidamovnen BORA X BO revolusjonerer matlagingsgleden

För att ge dig en extra kvalificerad artikel om inredningstrender 2022 har vi gått direkt till ”källan”. Vi har frågat några av våra duktiga influencers och ambassadörer vad de tror kommer att prägla inredningsbilden och speciellt kökstrender 2022.

Det är kul att se att de är ganska överens om trendbilden, både vad gäller färger och material.

Hoppas du får en trevlig läsning:

Jasmin Lorvik @jasmin88k

Interiör, design, arkitektur. Nytt hus 2019/2020

Kökstrender 2022

Trenderna fram till nu har präglats mycket av mörka färger, särskilt svart, och även om jag tror att det kommer att hålla i sig 2022, tror jag att vi kan förvänta oss att se mer naturliga material i framtiden också.

illustrasjon til artikkel om interiørtrender 2022 - hentet fra instagramkontoen til jasmin88k

Foton från Instagramkontot för @jasmin88k

Ljusa toner blandat med trä i olika strukturer kommer sannolikt att prägla trenden det kommande året. Till exempel kommer valnöt och trä i bruna toner att räcka att se i de minimalistiska hemmen. Jag tror också att det kommer att bli fler som går för det mer vågade, originella och industriella utseendet, med till exempel stål och kakel på köksö.

Att ha en köksö med integrerad diskho, spishäll och fläkt blir troligen mer attraktivt, och kan vara ett bra alternativ som förvaringsutrymme. Jag tror att vi kommer att se mindre högskåp och öppnare lösningar..

Ljusa toner blandat med trä i olika strukturer kommer troligen att prägla trenden

Katrine Lindgjerdet @hvitelinjer

– Inredare och entreprenör @solidstudio.no @white.interior1 – https://hvitelinjer.no

Inredningstrender 2022

Jag tror att trenderna för 2022 kommer att påverkas av tiden vi varit inne i. Vi har spenderat mycket tid hemma och har sett behovet av att göra det mysigt och hemtrevligt.

Bilder från Instagramkontot för @hvitelinjer

Jag tror att den personliga stilen kommer att bli ännu mer central och vi kommer att få se fler hem fyllda med mer distinkta och varierande stilar än vi sett tidigare.

Vissa finner lugnet med den skandinaviska stilen och naturens färgpalett, med varma och neutrala beige toner, varmt trä, ren känsla och raka linjer. Medan andra kan våga sig mer mot den mer lekfulla och djärva stilen genom att använda mjuka pastellfärger, mix av textilier och maximalistisk och distinkt inredning.

Fler färger

Jag tror också att vi kommer att se en blandning av dessa två stilar i hem där den skandinaviska stilen har dominerat i flera år, och att vissa vågar sig på ett par ”color-pops” i form av några möbler som soffor eller stolar, eller rum målade i mjuka pastellfärger.

En nyckelroll för 2022 blir också ett ökande fokus på hållbarhet och återanvändning. Fler kommer troligtvis få vett att köpa begagnat och om nyköp ska ske är kvalitet, hållbarhet och hållbarhet viktiga faktorer.

Kökstrender 2022

När det kommer till kök tror jag trenderna blir att vi kommer att få se ett större utbud av olika färger på köksfronter. Dessutom en blandning av spännande material som bänkskivor och armaturer. Tidigare skulle kök vara neutrala och tidlösa. Nu vill folk inte längre ha samma kök som sin granne.

Jag tror att fler kommer att vara mer vågade och välja kombinationer som passar deras personliga stil

Lene Østensen @homebylene

Inredning och hemstyling. Finalist i Gullfjæren Interior Awards 2018 och 2019

Jag tror att vi kommer att se mörkare färger och speciellt mörk ek/rökt ek/valnöt. Vi vill ha det mörkt och varmt omkring oss. Vi är också mer medvetna och kommer att lägga allt större vikt vid hållbarhet, kvalitet och gärna norsk/nordisk design. 

 

Foton från @homebylenes Instagramkonto

Kökstrender 2022

Köket kommer fortfarande – och kanske mer och mer – att vara husets naturliga samlingspunkt.

Vi vill att köket ska smälta samman med resten av inredningen. Vi kommer definitivt att se mer av bänkmonterade fläktar som är både snygga, snygga och praktiska!

Även här kommer vi att se mer naturmaterial – och mörka träslag. Marmor är fortfarande aktuellt, men jag tror att vi kommer att se mer komposit.

Vi kommer att lägga allt större vikt vid hållbarhet, kvalitet och gärna norsk/nordisk design

Susanne Kvaløy-Knutsen @villaknutsen

Susanne 37 år, familjeälskande, hemkär och över genomsnittet intresserad av inredning. Finalist i Årets Guldfjäder 2021

Inredningstrender 2022

Beige finns fortfarande på favoritkartan, men tonas ofta ner till en kallare variant, en typ av greige. Jag tror att det blir mer av det rena och tidlösa uttrycket. Ton i ton där möbler och inredning kommer fram bättre.

Foton från Instagramkontoet för @villaknutsen

Kökstrender 2022

Ekkök: Vi vill ta in naturen. Gärna med synlig trästruktur i olika färger som rökt ek, vit, beige mm blir populärt. Jag tror att det är fler som går för mer tidlösa kök, men ofta piffade upp med användning av sten/dekton och unika distinkta lösningar.

Köket får mer och mer fokus som uppehållsrum och vardagsrum – och jag tror att folk vill ha större och större kök med möjlighet till både matplats – och gärna soffa eller soffhörna. Att kunna samlas kring matlagning kommer att bli mer och mer populärt. Om möjligt en köksö med sittplatser placerad runt hällen. Och då är BORAs downdraft med integrerade och effektiva fläkt rätt på din gränd.

Köksfläkten kommer att falla bort mer och bänkfläkten kommer förmodligen att stå på önskelistan hos allt fler.

Köket kommer att vara en stor prioritet i framtiden

Cathrine Stornes Pettersen @casacathrine

– Interiørdesigner, gründer og eier av Cdesign AS / @cdesignas

Inredningstrender 2022

Färger

De senaste åren har vi sett våra hem gå från grått, svart och vitt till mer färgstarkt och varma. Denna utveckling kommer utan tvekan att fortsätta. Vi vill ha, och vi behöver, fler färger omkring oss.

Beige har sedan länge hittat sin väg till norska hem. Jordfärger kommer också att vara den föredragna paletten 2022. Men förutom beige och neutrala färger kommer många att luta sig mot gyllene ockratoner, rostnyanser och mattare paletter i grönt och blått.

Fler kommer också att satsa på mer färgglada hem, i mjuka toner och pasteller, men också med starka kontraster.

Interiørtrender 2022 - kjøkkentrender 2022

Foton från Instagramkontot för @casacathrinee

Material

Efter en period med mycket ljust trä och pelare har även mörkt och tyngre trä blivit mer framträdande. Sten- och marmormönster fortsätter, men kommer nu med mer färgglada uttryck.

Vi går bort från betonglooken i badrummet, och vill nu ha mer levande och mönstrade kakel. För att dämpa intrycket används ofta en kombination av matta, målade ytor mot stora plattor.

Själv har jag väntat i flera år på att asiatisk inredning ska slå oss med full kraft. Vi är på god väg nu, både med jordfärgspaletterna, användandet av trä och sten, växtbonanzan, jättestora mattor och skiljeväggar med rutor.

Nu är det dags att ta fram tekoppen, sänka axlarna och finna lugnet!

Kökstrender 2022

På köksfronten kommer vi att se mer av inredningen som går hand i hand med väggfärgen, samt en omfattande användning av trä. Tillsammans med gyllene eller kalla metaller skapar detta en exklusiv look.

Vår egen sammanfattning av inredningstrender

  • Naturmaterial
  • Mer användning av färger
  • Gröna växter
  • Individualism

Varje trend är en produkt av den tid vi lever i – och när vi kollade på nästa års nya färger från Jotun såg vi namn som WISH – HOPE – IMAGINE – GENTLE WHISPER. Det tycker vi säger mycket om vad vi vill ha för våra hem! Och själva färgkartan från Jotun; – Det heter TOGETHER.

BORA bänkfläkts bidrag till inredningstrender

BORA bänkfläkt gör det lättare att följa trender inom köksdesign.

En annan sak – som många är oroade över – är att BORA gör det enkelt att skapa ett kök att trivas i. Ett kök som passar för social samvaro – för social matlagning och för sociala måltider.

Trivsel – trivsel – trivsel i ett VARAkraftig-kök

BORAs vision är att göra livet i köket enklare och trevligare. Genom att ta bort störande element får du ett rum som är mer användbart för flera saker. Att skapa drömmåltider i, att skratta i, att dansa i, att anförtro sig till, att trösta i, att helt enkelt vara tillsammans i.

När det kommer till både mys och inredningstrender är BORA mer än en ”osynlig”, effektiv och tystgående köksfläkt. BORA bidrar till  VARAkraftiga kök. Kök som är trevligt att VARA i!

2022 erbjuder mer än interiörtrender

För att göra det både roligare och lättare att laga mat kommer BORA med en revolutionerande ångugn 2022. Den heter BORA X BO och du kan läsa mer om den HÄR!

Lycka till med år 2022 och med att stärka eller hitta DIN inredningsstil!

Se BORA bänkfläkt i aktion hos en av våra skickliga återförsäljare över hela Sverige:

Få mer köksinspiration på vårt instagramkonto!

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.