Drömhus blir verkelighet

, , ,
Drömhus blir verkelighet- bilde av en spisestue med fin utsikt over vann og solnedgang

Drömhus blir verkelighet: Lill-Anita och Jakob Nyquists drömhus @nyquist_home började ta form i tanken redan när de träffades för många år sedan. De hade varsin djuraffär när de träffades och båda brinner för inredning och boende.

Nu har de gjort intresset för bostäder till sitt levebröd, han som fastighetsutvecklare och hon som fotograf. Och drömhuset har de byggt. Faktiskt flera. De får ständigt ny inspiration och nya idéer. Nu har de precis flyttat in i sitt nuvarande drömboende. Och det har blivit ett riktigt drömhus.

Ritade huset själva

När tomten med den unika utsikten dök upp, fanns det ingen tvekan hos paret. Här skulle nästa drömboende byggas. Lill-Anita och Jakob har ritat huset själva och sakta men säkert sett det bli till verklighet.

 

Drömhus blir verkelighet

Utsikten var central vid valet av färger, material och belysning

Unik utsikt

Utsikten och det speciella ljuset på tomten har varit ledstjärnan för utformningen av exteriör och interiör. Det första du ser när du öppnar dörren är utsikten. Blicken dras mot utsikten i hela huset och på alla våningar. Alla färger, material, belysningsval och detaljer är noga utvalda och anpassade efter utsikten. Effekten är mycket fascinerande och tilltalande.

En annan faktor som beaktades under planeringen var familjen. Här finns barn och ungdomar, i olika åldrar, som alla vill ha sina vänner på besök. Så nu är huset ständigt fullt av människor som är aktiva i alla rum. Och kanske speciellt det sociala köket.

 

drømmehus blir virkelighet - bilde av en kjøkkenøy med BORA koketopp og familie som lager mat og spiser.

Familjen älskar att sitta runt köksön medan både vardagsmat och festmat tillagas på BORA Professional 3.0.

Köket med BORA Professional 3.0

Paret älskar att ha vänner och familj på besök, och därför stod ett stort kök med öppen planlösning högt på deras önskelista.

Köket har desig-nats av paret själva och inga funktioner har läm-nats åt slumpen. Stor arbetsplats runt spishällen är praktiskt. “Allt vi behöver finns tillgängligt, och vi kan njuta av utsikten medan vi lagar mat”.

Runt den stora spishällen med fläkt, BORA Professional 3.0, har paret valt stora, blanka plattor som ger en vacker och exklusiv touch.

Matglädje med BORA och teppanyaki

Matlagning är något centralt i familjen, särskilt hos Jakob. Med BORA Professional bänkfläkt och teppanyaki får man ett helt unikt sätt att laga mat på. Socialt och roligt.

Gästerna står ofta runt ön och får se den när maten får sin avslutande finish. Detta samtidigt som skratten haglar och samtalen flyter lätt i avsaknaden av oljud från fläkten.

“BORA tar matlagningen till en helt ny nivå”, sä-ger Jakob. “Jag befinner mig nästan i ‘kockhimlen’. Matlagningen blir som en upplevelse! För att inte tala om smaken!”

Drømmehus blir virkelighet - bilde av en nydelig utsikt. BORA gir så stor mulighet for sosiale matlagingsøyeblikk

Man kan ju inte förstöra en sådan utsikt med en traditionell köksfläkt! BORA bänkfläktar ger så stora möjligheter till sociala matlagningsstunder.

Att se at ett drömhus blir verkelighet

Under de senaste åren har byggandet också stött på en hel del hinder. Vi tänker då på pande-mi, materialbrist, växelkurser och priser som har skjutit i höjden. Men tålamod är en dygd och att få se hur planerna kommer till liv är fantastiskt, säger Lill-Anita.

Inredningstrenderna har också förändrats under byggtiden. Men paret var överens om att följa den ursprungliga planen, den som låg när-mast deras hjärta och smak!

“Att se drömmen förverkligas kan bara inte beskrivas”, säger paret nästan samtidigt.

Framgångsfaktor

Vi två är en bra blandning av kreativitet och att vara lugn och jordnära, säger Lill-Anita. Jag kan komma med de vildaste idéerna, och då är det Jakob som lugnar ner det hela. Men han genom-för också många av idéerna, oavsett hur ambiti-ösa de är.

Vilka råd skulle ni ge till andra husbyggare?

  • Ha tålamod. Det är inte alltid de enkla lösningarna som är de bästa.
  • Följ ert eget hjärta och smak.
  • Var inte rädd för att se nya lösningar under tiden. Många av dem är faktiskt genomförbara.

Teppanyakien ger så jämn och stabil värme. Jag använder nästan inte stekpanna längre

Vi säger tack för titten

Nu ska familjen njuta av sitt drömhus under lång tid framöver. Men det kan nog vara så att näs-ta drömhusprojekt redan har börjat ta form på pappret – kanske fler drömhus blir verklighet. Följ på Instagram: @nyquist_home

 

Drömhus blir verkelighet Bilde av et par som lager mat på BORA Professional 3.0 som illustrerer en artikkel om drømmehus blir virkelighet

BORA Professional bänkfläkt gör matlagningen till en upplevelse. Både för mig och våra gäster. Det går helt enkelt inte att jämföra med hur det var tidigare.

 

Få mer köksinspiration på vårt instagramkonto!

Frågar om BORA?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ventilationshandbok