FRIENDS ARENA VALDE BORA

BORA-bänkfläktar är den naturliga mittpunkten på VIP-avdelningen på Friends Arena i Stockholm.

”Vi har aldrig ångrat att vi valde bänkventilation från BORA till vår front cooking-lösning på VIP-avdelningen på Friends Arena, säger ägaren och byggherren.”

Friends Arena var på jakt efter ett system som uppfyllde höga krav på design, funktion och kvalitet. Valet föll på BORA-bänkventilation – något som både ägare, hyresgäst och kunder är mycket nöjda med.

Friends Arena i Stockholm är en multiarena som bland annat används av Sveriges herrlandslag i fotboll och vid stora konserter och andra arrangemang. Arenan rymmer 50 000 sittande åskådare.

På VIP-avdelningen söktes en lösning som gjorde det enkelt att laga mat framför gästerna utan en skrymmande fläkt över spishällen. Valet föll därför på BORA som kör kökslösningen mer öppen eftersom fläkten hamnar i bänkskåpet där matoset uppstår.

Att laga mat framför gästerna har blivit mycket mer populärt. Front cooking kallas det på fackspråk. Det ser vi på många restauranger som skapar flyttbara front cooking-lösningar, som till exempel Madkælderen Koldinghus och Michelin-restaurangen Fredrikshøj i Århus. Konceptet bygger på att överraska kunderna och erbjuda något utöver det vanliga.

Att få maten tillagad direkt framför sina egna ögon ger en helt unik närhet till maten, smakerna och de råvaror som används. Nästan som att vara på besök hos vänner. Trenden har också växt eftersom många människor i dag gärna delar sina upplevelser med varandra på sociala medier. Att få vara delaktig när maten lagas kan påverka hela den övergripande upplevelsen. Och möjligheten att någon delar en bild och tusentals andra får upp ögonen för upplevelsen kan leda till fler besökare.