Topp

KWC Köksblandare

KWC är en schweizisk tillverkare med en lång tradition. Företaget grundades 1874 som en tillverkare av speldosor. Tjugo år senare, var marknaden för musik lådor inte lika stor och i 1897 producerade KWC sin första kran.

KWC har varit representerat i Norge genom Morten Engebretsen AS sedan 1980, Morten Engebretsen AB sedan 2016. Idag levererar KWC ett av det största utbudet av kommersiella köksinredningar, och använder teknologien och erfarenheten till produktionen av blandare till privata kök och badrum.

Det som gör KWC kranarna helt speciella är kvaliteten, den utsökta finishen, funktionaliteten och den långa livslängden. KWC har hela tiden fokuserad på innovation och i 1957 blev KWC världens första att lansera en köksblandare med utdragbar dusch. Detta är ”handgjorda” blandare, så långt det är möjligt i vår tids västliga värld. Delar av produktionen, polering och finish kan inte utföras på ett tillfredsställande sätt med maskin. På KWC fabriken avslutas produktionen av varje blandare med personlig stolthet.

KWC blandare levereras i alla prisklasser, många modeller, färger och finish. Oavsett prisklass har alla blandare:
  • Keramiska skivor i ”hjärtat” av blandaren
  • Gjutna pipar i stället för rörformade pipar
  • Tuff, delikat design